1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kilpailuttaminen

Rautalampi ei valita markkinaoikeuden sähköratkaisusta

Kunta katsoo, että vääränlaisesta kilpailutuksesta koituvat kulut kuuluvat kilpailutuksen tehneen yrityksen korvattaviksi. Markkinaoikeuden mukaan Rautalampi kilpailutti sähkösopimuksensa säädösten vastaisesti.

Kilpailuttaminen
Sähkölinjoja
Timo Heikura / Yle

Rautalammin kunta ei valita korkeimpaan hallinto-oikeuteen markkinaoikeuden päätöksestä, joka koskee Rautalammin sähkösopimusten kilpailuttamista. Kunnan mukaan edessä olisi liian pitkä ja vaikea prosessi.

Markkinaoikeuden mukaan Rautalampi kilpailutti sähkösopimuksensa säädösten vastaisesti, kun se etsi sähköntoimittajaa kunnalle neljäksi vuodeksi. Oikeus määräsi kunnan muun muassa korvaamaan valittajan eli 220 Energia -yhtiön oikeudenkäyntikulut.

Rautalammin kunta katsoo, että vääränlaisesta kilpailutuksesta koituvat kulut kuuluvat kilpailutuksen kunnalle tehneen yrityksen korvattaviksi. Markkinaoikeuden päätös tuli yllätyksenä sekä kunnalle että yritykselle, joka on erikoistunut nimenomaan julkisen hallinnon energiahankintoihin.

– Olemme ostaneet hankintapalvelun yritykseltä, ja mielestäni palveluun kuuluvat myös korvaukset, joita on maksettava vääränlaisen hankintamenettelyn takia. Neuvottelemme asiasta yrityksen kanssa, sanoo Rautalammin kunnan tekninen johtaja Tuure Savolainen.