YouTube haastaa Spotifyn Suomessa

Mainosten sijaan maksullisessa Music Keyssä voi katsoa musiikkivideoita, sekä käyttää Google Play Musicia ilman lisämaksua.

kulttuuri
YouTube ja Spotify logoja.
YouTube ja Spotify

Googlen omistama YouTube-sivusto avaa maksullisen musiikin suoratoistopalvelun Music Keyn Suomessa. Julkaisua kokeillaan aluksi Suomen lisäksi myös Yhdysvalloissa, Britanniassa, Espanjassa, Portugalissa, Italiassa ja Irlannissa.

Uusi, mainokseton palvelu haastaa muut suoratoistopalvelut, kuten Spotifyn, kalifornialaisen Pandoran ja Applen Beats Musicin.

Maksullinen Music Key -palvelu ei korvaa perinteistä YouTubea, jossa edelleen voi katsoa ja kuunnella musiikkivideoita.

Musiikkivideot näkyvät myös Music Keyssa.

Music Keyn tilaajat voivat myös suoratoistaa musiikkia Googlen nykyisen suoratoistopalvelun Google Play Musicin yli 30 miljoonasta kappaleesta ilman lisämaksua.

Musiikkia voi ladata etukäteen esimerkiksi puhelimeen. Lisäksi palvelu toimii myös ilman verkkoyhteyttä.

Ensimmäisinä Music Keyn testiversiota pääsevät kokeilemaan "kutsuvieraat" eli ne, jotka ovat YouTuben rekisteröityneitä käyttäjiä. Heille tarjotaan mahdollisuutta käyttää Music Keytä ilmaiseksi puoli vuotta.

YouTuben mukaan Music Keyn kuukausihinta on alkuun 7,99 dollaria. Tämän jälkeen normaali kuukausihinta on 9,99 dollaria.

YouTube on päässyt lisenssisopimukseen kolmen levyjätin – Universal, Sony ja Warner – kanssa. Myös lähes 20 000 riippumatonta levy-yhtiötä on allekirjoittanut sopimuksen kuukausien neuvottelujen jälkeen.

Lähteet: AP, AFP