1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

UPM:n uusi säästöohjelma sulkee paperikoneita ja vie Suomestakin yli 200 työpaikkaa

UPM on laatinut uuden 150 miljoonan euron vuotuisen kannattavuuden parantamistavoitteen ensi vuodeksi. Ohjelma merkitsee 550 työpaikan katoamista tehtailta. Suomessa on uhattuna 226 tehdastyöpaikkaa, joista 110 Jämsänkoskella ja 116 Kaukaalla.

Kuva: Sami Halinen / Lehtikuva

Metsäteollisuusyhtiö UPM on laatinut uuden 150 miljoonan euron vuotuisen kannattavuuden parantamistavoitteen. Tavoite on määrä saavuttaa ensi vuonna.

Paperikoneita suljetaan Shottonin tehtaalla Britanniassa ja Chapellen tehtaalla Ranskassa. Jämsänkoskella kiinni menee SC-paperikone ja Kaukaalla aikakauslehtiä valmistava paperikone.

Ohjelma merkitsee 550 työpaikan katoamista tehtailta. Henkilöstöneuvottelut käynnistetään jo tässä kuussa.

UPM:stä kerrotaan, että Suomessa on uhattuna 226 työpaikkaa, joista 110 Jämsänkoskella ja 116 Kaukaalla. Heidän lisäkseen irtisanomisuhan alla on 57 ihmistä vajaasta sadasta Paper ENA:n Tampereen työntekijästä, koska UPM aikoo keskittää Paper ENA:n toimitusketjun suunnittelua ja tilausten toimittamista muun muassa Tampereen sijasta Saksaan.

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen sanoo, että nykyiset käyntiasteet ovat epätyydyttävät, eikä luvassa ole myötätuulta ensi vuodeksi. Niinpä tuotantoa halutaan sopeuttaa kannattavaa kysyntää vastaavaksi, hän perustelee ohjelmaa.

Pesonen ilmoitti osavuosikatsauksen julkistamisen yhteydessä lokakuun lopussa, että uusi säästöohjelma esitellään piakkoin.

UPM:n heinä–syyskuun tulos oli hyvä: liikevoitto nousi vuodentakaisesta 187 miljoonasta eurosta 236 miljoonaan euroon.

UPM:n osake oli iltapäivällä lähes neljän prosentin nousussa.