Nallekeräys tuotti lähes puolitoistatuhatta pehmoa sairaille lapsille

Vaasalaisen Eva-Maria Strömsholmin järjestämä nallekeräys tuotti tänä vuonna huipputuloksen. Vaasan keskussairaalan lastenosasto vastaanotti torstaina lähes puolitoistatuhatta erilaista pehmolelua pohjalaislahjoittajilta.

pehmolelut
pehmoeläimiä
Keräyssäkit pullistelevat muun muassa nalleja, pupuja, tipuja ja possuja. Jokainen lastenosastolla tai esimerkiksi päivystyksesä käyvä lapsi saa viedä oman ötökän kotiin asti.Anne Rahjola / Yle

Pohjanmaalla kolmatta kertaa järjestetty nallekeräys tuotti tänä vuonna pehmoleluja enemmän kuin koskaan.

– Tuli uusi ennätys eli 1472 kappaletta. Se on aika hurja määrä, hymyilee keräyksen järjestäjä Eva-Maria Strömsholm Vaasasta.

Pehmoeläimet riittävät lastenosastolla noin puoleksi vuodeksi eli suunnilleen kesään saakka.

Keräys on toteutettu kaksi kertaa aikaisemmin. Ensimmäisellä kerralla keräys toi tuhat pehmolelua ja toisella kerralla jo tuhatsata.

– Nyt jo melkein kaikki tietävät tästä. Monet työpaikat ja järjestöt ovat keränneet, siksi saimme kasaan näin paljon, Strömsholm kertoo.

Lahjoittajille ei tule juurikaan enää yllätyksenä se, että hygieniasyiden vuoksi keräykseen kelpaavat vain uudet pehmot.

Torstaina omat pehmoeläimensä pääsivät jo valitsemaan 2-vuotias Verner Holm ja 10-vuotias Nathalie Pehrström. Vernerin sydämen sulatti ruskea heppa ja Nathalie nosti syliinsä pandan.

Loput pehmoeläimet jaetaan Vaasan keskussairaalassa lasten vuodeosastolla, keskolassa, lastenpoliklinikalla ja päiväosastolla. Myös päivystyksessä ja neurologian poliklinikalla käyvät lapset saavat omat kaverit kotiinviemisiksi.