UPM:n säästöt eivät toistaiseksi ulotu Kymin tehtaalle

Metsäyhtiö UPM vähentää tuotantoaan osana uutta säästöohjelmaa. Tässä vaiheessa säästöt eivät kohdistu Kymin tehtaalle. Yhtiö tavoittelee kuitenkin 150 miljoonan euron säästöä ensi vuoden loppuun mennessä.

Kotimaa
UPM Kymin tehdas Kuusankoskella
Juha Korhonen / Yle

Metsäyhtiö UPM sulkee yhden paperikoneen Lappeenrannan Kaukaan paperitehtaalla ja toisen Jämsänkoskella. Tuotantoa jatketaan tehtaiden muilla koneilla.

Tuotannon vähennykset ovat osa uutta 150 miljoonan euron säästösuunnitelmaa.

– On tietysti erikoista, että vastikään ilmoitettiin vahvastakin tuloksesta, ja paperin puoleltakin tulos oli ihan hyvä. Sitten kuitenkin jatketaan näitä säästöohjelmia. On sellainen fiilis, että mikään ei riitä, sanoo UPM-Kymin pääluottamusmies Pasi Untolahti.

Tässä vaiheessa tuotannon vähennykset eivät kohdistu Kymin tehtaalle. Tehdasta laajennetaan parhaillaan mittavan 150 miljoonan euron investoinnin turvin.

– Me ollaan siinä mielessä hyvässä asemassa, että investointirahaa tulee. Yhtiössä varmaan nähdään, että ainakin sellua tullaan tekemään täällä jatkossakin ja uskoisin, että paperiakin, Untolahti sanoo.

– Kymin tehtaan laajennus valmistuu aikataulussa ensi vuoden loppuun mennessä. Se on meille tärkeä investointi, UPM:n talousjohtaja Tapio Korpeinen sanoo.

Kymin tehtaaseen kuuluvat sellutehdas ja hienopapereita valmistava paperitehdas.

– Tällä kertaa ei tänne suoranaisesti osunut, mutta katotaan mitä säästöohjelma tuo tullessaan tänne meillekin. Kaikesta huolimatta yritetään positiivisuus edellä mennä, mutta jäämme seuraamaan, miten säästötavoitteet toteutuvat ja mitä ne käytännössä täällä Kymillä tarkoittavat, Untolahti sanoo.

UPM:n kannattavuuden parantamisohjelma pitää sisällään säästöjä kaikissa UPM:n liiketoiminnoissa. UPM käy läpi tuotantoon ja kunnossapitoon liittyviä käytäntöjä kaikilla liiketoiminta-alueilla.

Muutettu klo 16.10. Lisätty UPM:n talousjohtajan kommentti.