1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Lappeenrannan kaupunginjohtaja: "Tällaisia työpaikan menetyksiä ei kovin nopeasti korvata"

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan mielestä paperikoneen sulkeminen on paha isku alueen taloudelle ja yleiselle mielialalle. Vaikutukset kohdistuvat lopulta kaikkiin lappeenrantalaisiin.

Kuva: Tommi Parkkinen/Yle

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva ei näe alueen tulevaisuutta kovinkaan ruusuisena kuultuaan UPM:n paperikoneen sulkemisesta Kaukaalla.

– Aidosti ensimmäisenä myötätunto kohdistui henkilöstöön ja heidän perheisiinsä. Kaupunginjohtajana joutuu kuitenkin heti miettimään vaikutusta alueelle. Verotulojen kasvu on jo muutenkin erittäin vaatimatonta. Vaikutukset näkyvät verotuloissa ja kohdistuvat kaikkiin lappeenrantalaisiin, Jarva toteaa.

Sulkeminen on erittäin ikävä isku Lapeenrannan taloudelle.

Vaikutukset näkyvät verotuloissa ja kohdistuvat kaikkiin lappeenrantalaisiin

– Tämä vaikuttaa yleiseen ilmapiiriin ja lisää taantumamielialaa. Sellainen ei ole hyvä juttu nyt kun juuri yritetään tähdätä entistä valoisampaan tulevaisuuteen, Jarva jatkaa.

Kaupunginjohtaja ei ole pystynyt keskustelemaan vielä jatkotoimista, mutta tulee olemaan yhteydessä ELY-keskukseen. Jarva toivoo valtiolla tukea irtisanottaville.

– Alue on pärjännyt keskimääräistä paremmin tänä vaikeana aikana kaupan ja matkailun alalla sekä rakennusalalla. Ei näilläkään aloilla loistavasti mene, mutta muualla menee heikommin. Uusiutuvaa teknologiaa ja yliopiston ympärille rakentuvaa yrittäjyyttä tulee pikkuhiljaa lisää, mutta se on pitkän aikavälin asia eikä tällaisia työpaikan menetyksiä kovin nopeasti korvata, Jarva kommentoi.