1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Kaukaalta irtisanottavien työllistyminen omalle alalle hyvin vaikeaa

TE-toimisto alkaa kartoittaa UPM Kaukaalta irtisanottavien työnäkymiä. 116 ihmistä uhkaa irtisanominen Kaukaan paperikoneen sulkemisen vuoksi.

Talous
Paperirullia
YLE Etelä-Karjala

Lappeenrannassa UPM Kaukaalta irtisanottavien työllistymisnäkymät riippuvat muun muassa koulutustasosta ja siitä, onko osaaminen saatu työn kautta. Työ- ja elinkeinotoimisto kartoittaa jatkossa, vastaako irtisanottavien työkokemus ja koulutus avoimina olevia paikkoja ja tarvitaanko uudelleenkouluttautumista. Myös yrittäjyys ja eläköityminen ovat vaihtoehtoja.

– Käydään läpi uudelleenkouluttautumismahdollisuutta ja -halukkuutta. Samalle alalle ei kovin helposti pääse, Kaakkois-Suomen TE-toimistojen johtaja Juha Kouvo toteaa.

– Etelä-Karjalassa on erittäin hankala tilanne eikä näitä uutisia kaivattaisi yhtään juuri nyt. Joka tapauksessa yritämme luoda näkökulmia tulevaan ja etsiä vaihtoehtoja. Tilanne ei ole helppo, Kouvo kommentoi.

Pyörät alkavat pyöriä

Työ-ja elinkeinotoimistolla on metsäteollisuusyritysten suhteen selvät sävelet yt-neuvotteluissa.

– Meillä on toimintamalli ja valmiudet käynnistää toimintoja heti kun saamme tiedon asiasta. Jossain vaiheessa pääsemme työnantajan ja ammattiliittojen edustajan kanssa samaan pöytään miettimään, mitkä ovat työnantajan tarjoamat mahdollisuudet ratkaista tilanne. Meillä on myös rahoitusta käytettävissä, Kouvo kertoo.