1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teollisuus

Kaukaan paperitehtaan yt-neuvottelut alkavat viikon päästä

Pääluottamusmies korostaa, että tehtaan toiminta edellyttää käsityötä ja ihmisiä tehtaassa. Työntekijät odottavat ensi viikolla alkavia neuvotteluja toivonsekaisin tuntein.

Teollisuus
UPM pääluottamusmies Kari Rikkilä
Alex Turunen /Yle

UPM:n Kaukaan paperikoneen sulkeminen tuli yllätyksenä tehtaan työntekijöille, kertoo tehtaan pääluottamusmies Kari Rikkilä.

– Merkkejä on aina ilmassa kun säästökampanjoista sun muista puhutaan. Kyllä tuo hiljaiseksi vetää kun tänään tieto saatiin, Rikkilä kommentoi.

– Meillä tehdasrakenne edellyttää käsitöitä ja se vaatii henkilökuntaa. Henkilöstökulut ovat suuret, mutta henkilöstö on toisaalta etu paperin valmistuksessa. Meidän pitää tehdä kaikkemme, jotta työpaikkoja säilyisi mahdollisimman paljon. Toivomme tietysti, että paperikone säästettäisiin. Sellaista unta ei kuitenkaan uskalla edes nähdä että toiminta jatkuisi, Rikkilä toteaa.

Lisää tietoa työnantajan mahdollisesti tarjoamista lähtöpaketeista saadaan, kun yt-neuvottelut alkavat marraskuun 20. päivä. Tehtaalla on myös paljon määräaikaisia työntekijöitä, joita Rikkilän mukaan tarvitaan tuuraamaan possaoloja jo valmiiksi pienellä miehityksellä toimivassa tehtaassa.

Paperikoneen sulkemista ei ole UPM:n mukaan vielä lyöty lukkoon.

– Toivoa aina pitää olla ettei niin tehtäisi, mutta juuri muistelin että montakohan sellaista tehdasta on, joissa on tehty lopetuspäätös ja myöhemmin käynnistetty uudelleen, Rikkilä pohtii.

Työntekijät alkavat välittömästi miettiä, millaisen esityksen he vievät neuvotteluihin työnantajalle esitettäväksi.