Mediatakojille toinen radiolupa Jyväskylään

Mediatakojien tarkoituksena on perustaa yli 50-vuotiaille suunnattu paikallinen kanava, jonka työnimi on Radio Sointu. Uusia paikallisradioita tulee Jyväskylän lisäksi Lahteen, Porvooseen, Kajaaniin, Turkuun sekä Kotka-Lappeenranta ja Pori-Kankaanpää -alueille. Liikenne- ja viestintäministeriö on myöntänyt toimiluvat tänään.

media
Astronautin kypärän muotoinen matkatelevisio sai innoituksen ensimmäisestä kuukävelystä.
Yle Keski-Suomi

Porilainen radioyhtiö Mediatakojat Oy kuvailee toimilupahakemuksessaan kanavan musiikkisisällön olevan iskelmä- tai tanssimusiikkia. Lupa edellyttää, että ohjelmistossa on myös uutis-, ajankohtais-, keskustelu-, urheilu- tai muita kuuluvuusalueen asioita käsitteleviä paikallisohjelmia.

Mediatakojien lupa on voimassa vuoden 2019 loppuun saakka. Yhtiö haki Jyväskylän lisäksi lupia myös Kuopion ja Pori-Kankaanpää -alueelle, mutta niitä ei myönnetty.

Jyväskylän luvista Mediatakojien kanssa kilpaili SBS, jolla on Jyväskylän alueella jo kolme paikallistoimilupaa sekä pääkaupunkiseudulla toimiva Spin Media.

SBS olisi halunnut luoda Jyväskylään lasten ja nuorten kanavan. Spin Media olisi halunnut palvella nuorten lisäksi maahanmuuttajia.

Mediatakojilla on toimintaa neljässä kaupungissa: Porissa, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Mikkelissä. Jyväskylässä yhtiön Radio Kompassi aloitti kesäkuussa.

Koko maassa oli liikenne- ja viestintäministeriöltä haettavana yhdeksän uutta tai vapautunutta radiotaajuuskokonaisuutta. Taajuuskokonaisuuksia haki 13 radiotoimijaa.

Luvan alueellisen radiotoiminnan laajentamiseen Kuopioon sai myös alajärveläinen Järviradio Oy.