1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tekstiviesti tiedottaa nopeasti vedenjakelun ongelmista – laaja jakelu tehostaa myös puskaradiota

Keskiviikkona Janakkalan Kuumolan vedenottamon ongelmista lähti tekstiviesti kaikille niille asiakkaille, joille viesti oli lupa lähettää. Myöhemmin jakelua rajattiin niihin asiakkaisiin, jotka saavat vetensä Kuumolasta. Tekstiviestitiedottaminen on nopea ja tehokas tapa saada tärkeä tieto sitä tarvitseville.

Kuva: Eveliina Niskanen / Yle

Janakkalan Veden tehokasta tiedottamista Turengin vesiongelmista on kiitelty. Etenkin tekstiviestitse tieto on saavuttanut asiakkaat hyvin.

Sähköinen tiedottaminen on tehokas tapa saada tieto perille, sanoo vesihuoltoinsinööri Mikko Honkala Janakkalan Vedestä. Tekstiviestien lisäksi käytössä ovat nettisivut ja sosiaalinen media.

– Tekstiviesti on nopea, ja se tavoittaa ihmiset hyvin. Se toimii myös silloin, kun vaikkapa kunnan nettisivut ruuhkautuvat.

Honkala kertoo, että tekstiviesti voidaan lähettää kaikille sellaisille Janakkalan Veden asiakkaille, jotka ovat antaneet luvan viestien lähettämiseen. Viestejä lähetetään myös kohdennetusti juuri tietyn alueen asukkaille.

Tekstiviesti lähtee mahdollisimman monelle

Keskiviikkona ilmenneistä Kuumolan vedenottamon ongelmista tekstiviesti lähti kaikille niille asiakkaille, joille sellainen oli lupa lähettää. Myöhemmin jakelua rajattiin niihin asiakkaisiin, jotka saavat vetensä Kuumolasta.

Mikko Honkalan mukaan on laajaa tekstiviestijakelua käytetään tarkoituksella, vaikka vika olisikin saatu paikallistettua.

– Tervakoskella tai Leppäkoskella asuvat ovat voineet käyttää Kuumolan vettä vaikkapa työpäivän aikana tai muuten vain liikkuessaan. Siksi on tärkeää, että viestit menevät monelle.

Laaja jakelu antaa voimaa myös puskaradiolle.

– Kun tekstiviesti on lähetetty mahdollisimman suurelle joukolle, viesti kulkee tietenkin tehokkaammin myös suusta suuhun. Siksi tekstiviesti kannattaa lähettää niillekin, jotka eivät asu alueella, painottaa Honkala.

Janakkalan Vesi tiedottaa myös jatkosta tekstiviesteillä ja Janakkalan kunnan nettisivuilla. Lisää vesinäytteiden tuloksia on odotettavissa perjantaina.

Juomavesi tai ruuanvalmistukseen käytettävä vesi tulee edelleen keittää Turengin, Rastikankaan, Harvialan ja kirkonkylän alueella.