Särkänniemen liikevaihto laski – silti ilmainen sisäänpääsy jatkuu

Särkänniemen elämyspuiston huonot myyntiluvut johtivat yt-neuvotteluissa 13 työntekijän irtisanomiseen. Kävijämäärän noususta huolimatta liikevaihto on laskenut roimasti.

Kotimaa
Seikkailurata ja Näsinneula.
Seikkalurata Särkänniemen huvipuistossa.Petri Aaltonen / Yle

Särkänniemen elämyspuiston yt-neuvottelujen lopputuloksena 13 työntekijää joutuu lähtemään. Toimitusjohtaja Miikka Seppälän mukaan neuvotteluissa päästiin tavoitteeseen - yli kahden miljoonan euron säästöihin.

– Särkänniemen yt-neuvotteluissa saavutettiin säästötavoitteet, mutta valitettavasti joudumme lakkauttamaan ja yhdistelemään tehtäviä. Se tulee johtamaan 13 henkilön irtisanomiseen. Alkuperäinen vähennystarve saatiin kuitenkin puolitetuksi muun muassa eläköitymisin.

Elämyspuiston kävijämäärä nousi viime kesänä reilusti, mutta väki käytti rahaa aikaisempaa vähemmän.

– Liikevaihto laski edelliskesästä noin kaksi miljoonaa euroa, joka on 20 miljoonan euron liikevaihdosta tosi paljon. Positiivista oli se, että kävijämäärä nousi kymmenen prosenttia, mutta keskiostos laski rajusti.

Ilmainen sisäänpääsy myös ensi kesänä

Särkänniemessä mietitään nyt kuumeisesti, miten kävijät saadaan käyttämään enemmän rahaa.

– Nyt pitää löytää keinoja, että voimme mahdollisimman hyvin vastata asiakkaiden toiveisiin tällaisessa tiukemmassa taloustilanteessa. Tavoitteena on, ettei oltaisi taas ensi syksynä tässä tilanteessa, sanoo Miikka Seppälä.

– Yleinen huono taloustilanne heijastuu kaikkeen kulutukseen eikä elämyspuistokaan ole immuuni tälle.

Särkänniemen elämyspuisto poisti sisäänpääsymaksun viime kesänä. Toimitusjohtaja Miikka Seppälä ei aio palauttaa maksua ensi vuonna.

– Ajatus ei ole huono, mutta yhdessä henkilökunnan kanssa on päädytty siihen, että ilmainen sisäänpääsy jatkuu myös ensi kesänä.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus