1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. internet

Suomen suurin sanakirja julkaistiin ilmaisena netissä

Kieliteknologiayritys RedFox Languages Oy on julkaissut Suomen suurimman sanakirjan ilmaisena kaikille netin käyttäjille. Sanakirjasta löytyy sanoja 41 kielellä - mm. persian ja urdun kielellä. Sanakirjan laajin aineisto pohjautuu Princetonin yliopiston Wordnet-tietokantaan.

internet
Timo Vilpposen johtama RefFox Languages Oy julkaisi ilmaisen ja laajan sanakirjan netissä.
RefFoxin toimitusjohtaja Timo Vilpponen arvioi, että nettisanakirjasta hyötyvät mm. vientiyritykset.RedFox Languages Oy

Ilmainen RedFox Basic sisältää yhteensä 12,4 miljoonaa hakusanaa 41 kielellä. Kaikkien kielten välillä voi tehdä hakuja. Valikoimaan kuuluvat mm. afrikaans, arabia, hebrea, islanti, kiina, korea, malaiji, persia, ruotsi, thai, urdu, venäjä ja viro.

– Suomen suurin sanakirja saattaa kuulostaa hurjalta, mutta meillä on perusteet lupaukselle, kertoo jyväskyläläisen yhtiön toimitusjohtaja Timo Vilpponen.

– Sanakirjan hakusanojen määrä on valtava ja valittavana on 41 eri kieltä.Tärkeä on myös muun sisällön laajuus ja laadukkuus, kuten käyttöesimerkit, taivutusmuodot ja synonyymit.

Suomenkielisiä hakusanoja on noin 300 000. Nettisanakirja sisältää myös kielioppiaineistot kahdeksalla eri kielellä. Sisältöä päivitetään ja laajennetaan jatkuvasti.

Sanakirja toimii kaikilla yleisimmillä selaimilla ja laitteilla: PC, Mac, tabletit ja älypuhelimet.

Timo Vilpponen toivoo, että uudesta online-palvelusta on hyötyä suomalaisille vientiyrityksille sekä kaikille kielten käyttäjille ja opiskelijoille. Yritykset ja oppilaitokset ovatkin ottaneet uuden palvelun ilolla vastaan.

– Nyt ei ole suomalaisten kielitaidot ainakaan sanoista kiinni, kiteyttää Vilpponen.

Ilmaisesta nettisanakirjasta löytyy 12,4 miljoonaa hakusanaa.
Ilmaisesta nettisanakirjasta löytyy 12,4 miljoonaa hakusanaa.
Lue seuraavaksi