Vatikaaniin rakennetaan suihkuja kodittomille

Paavin virallinen almujenjakaja päätti rakennuttaa suihkut törmättyään kodittomaan mieheen, joka meinasi kieltäytyä päivällisestä sen takia, että hän koki haisevansa.

Ulkomaat

Paavi Franciscus on antanut määräykseen, että Vatikaaniin on rakennettava suihkuja kodittomille. Suihkut rakennetaan Pietarinaukiolla olevan Berninin pylväskäytävän wc-tiloihin.

Vatikaaniin rakennettavien kolmen suihkun lisäksi suihkuja rakennetaan kymmeneen seurakuntaan ympäri Roomaa.

Hankkeen takana on paavin virallinen almujenjakaja puolalainen piispa Konrad Krajewski. Krajeswkin vastuulla on Vatikaanin köyhäinapu.

Krajewski on kertonut La Stampa -lehdelle (siirryt toiseen palveluun) keksineensä idean sen jälkeen, kun hän tapasi kodittoman sardinialaismiehen. Mies oli kertonut Krajewskille, että on hänen 50-vuotisyntymäpäivänsä. Hän kertoi myös asuneensa kadulla 10 vuotta.

Liikuttunut Krajewski kutsui miehen illalliselle, mutta tämä kieltäytyi ensin, koska koki haisevansa.

Lopulta mies kuitenkin suostui lähtemään Krajewskin mukana kiinalaiseen ravintolaan. Illallisella mies oli kertonut, että Roomassa on helppoa löytää aina jotain syötävää, mutta peseytymispaikkoja ei juuri ole.

Berninin pylväskäytävän wc-tilat palvelevat miljoonien Vatikaanissa käyvien pyhiinvaeltajien ja vierailijoiden tarpeita joka vuosi.

Lähteet: AP, AFP