Yle valittiin Vuoden pelikasvattajaksi

Pelikasvattajien verkosto kiittää Yleisradiota positiivisen pelikulttuurin edistämisestä. Vuoden pelikasvattaja valittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Kotimaa
Aamu-tv:n vieraita sohvalla.
Tribe Studiosin toimitusjohtaja Elina Arponen ja pelitutkija Mikko Meriläinen Aamu-tv:n vieraana 14. marraskuuta.Yle

Pelikasvattajien verkosto on valinnut Yleisradion Vuoden pelikasvattajaksi. Pelikasvattajien verkosto kiittää Yleä digitaalisiin peleihin liittyvän keskustelun ylläpitämisestä ja peleihin liittyvien ilmiöiden asiapitoisesta uutisoinnista. Vuoden pelikasvattaja valittiin tänä vuonna ensimmäisen kerran.

Pelikasvattajien verkosto toteaa, että median huomio kiinnittyy usein pelien ulkoisiin ominaisuuksiin, väkivaltaan ja talouslukuihin.

– Yle on onnistunut uutisoinnissaan menemään pintaa syvemmälle ja herättämään keskustelua pelien paikasta arjessa, niiden välittämistä tarinoista, pelien positiivisista vaikutuksista ja pelien tekijöistä, Pelikasvattajien verkosto toteaa.

Verkosto toivoo, että pelikulttuuria avaavat ohjelmat saavat jatkoa myös tulevina vuosina.

Pelikasvattajien verkosto on valtakunnallinen asiantuntija- ja ammattilaisverkosto, jossa on edustajia muun muassa useista yliopistoista, nuorisojärjestöistä ja kirjastoista. Tämän vuoden kunnianosoituksen verkosto valitsi itsenäisesti, mutta jatkossa ehdokkaita voi esittää verkostolle.

Vuoden pelikasvattajan kunniakirja luovutetaan Yleisradiolle huomenna, Kansallisena pelipäivänä.