Kymmenet ihmiset hautasivat päänsä hiekkaan "kuin Australian pääministeri ilmastonmuutoksen suhteen"

Konservatiivipääministeri Tony Abbottin hallitus on poistanut hiiliteollisuudelle asetettuja veroja ja investoi huomattavasti aiempaa vähemmän uusiutuvaan energiaan.

Kuva: Tim Cole / 350.org / AFP

Yli sata ihmistä on haudannut päänsä hiekkaan Australian kuuluisalla Bondi Beachin hiekkarannalla protestoidakseen Australian pääministerin suhtautumista ilmastonmuutokseen. Mielenosoittajat pitivät päitään hiekassa kolmen minuutin ajan.

– Olet haudannut pääsi hiekkaan ilmastonmuutoksen suhteen, oli ihmisjoukon viesti konservatiivipääministeri Tony Abbottille.

Viime vuonna valtaan noussut Abbottin hallitus on poistanut hiiliteollisuudelle asetettuja veroja ja vähentänyt panostuksia uusiutuvaan energiaan. Uusituvaan energiaan tehdyt uudet investoinnit ovat pienentyneet peräti 70 prosenttia. Mielenosoittajat arvostelevat myös sitä, ettei Abbott ole ottanut ilmastonmuutosta viikonlopun G20-kokouksen asialistalle.

– Haluamme kertoa G20-kokoukseen tuleville maailman johtajille, ettei Tony Abbott edusta australialaisten enemmistön mielipidettä, mielenilmauksen järjestänyt Eden Tehan sanoo.

Maailman rikkaimmat valtiot yhteen kokoava G20-kokous järjestetään Brisbanessa lauantaina ja sunnuntaina.