Geeli hallitsee myös pikkujoulun bling bling -kynsissä

Erityisesti pikkujoulujen ansiosta jyrsityt ja hoitamattomat arkikynnet saavat muodonmuutoksen, ja moni istahtaa ammattilaisen tuoliin. Esimerkiksi perinteiset punaiset pikkujoulukynnet voi loihtia helposti kotonakin – taidoistaan epävarmalle apuna ovat esimerkiksi korjauskynä ja pikakuivattaja.

Kotimaa
Kuvassa lakatut kynnet.
Make Up Ateljé

Pikkujoulun väripaletissa tyypillisin vaihtoehto on punainen, lisähohtoa kynsiin tuodaan erilaisilla hileillä ja paljeteilla.

– Pikkujouluihin laitetaan myös esimerkiksi karpalon ja tumman vadelman väristä sekä jopa mustaa. Luomiväreissä käytetään tällä hetkellä paljon metallivärejä, joita on kysytty nyt myös kynsiin, sanoo meikki- ja kynsistudiota Kokkolassa pyörittävä Ulla Ahtiainen.

Hänen mukaansa geelikynnet ovat ajaneet rakennekynsien ohi. Geelilakkauksessa alus- ja päällyslakkakerrokset kovetetaan valossa. Lakka on geelimäinen ja lopputuloksessa tavoitellaan pitkäkestoisuutta.

– Näin pikkujoulujen alla laitan kynsiin esimerkiksi paljetteja viimeistelygeelillä.

Kuvassa nainen kynsi- ja meikkistudiolla.
Ulla Ahtiainen.Kati Latva-Teikari / Yle

Näillä vinkeillä peruslakka kynsiin kotona

Ahtiainen toteaa, että tärkeintä onnistuneissa kynsissä on siisti ja huoliteltu ulkonäkö. Lakkaa tulee olla tasaisesti koko kynnellä – eikä esimerkiksi kynsinauhoissa tai pieninä repeytyneinä palasina siellä täällä.

Osan mielestä siistin lopputuloksen saaminen kotikonstein on lähes mahdotonta. Lakkaa on esimerkiksi vaikea saada vain kynnelle. Ensimmäisenä Ahtiainen korostaa harjoittelun merkitystä, mutta antaa lisäksi kaksi konkreettista vinkkiä.

– Ensinnäkin kannattaa olla tarkkana siinä, ettei edes yritä levittää lakkaa kynsinauhaan asti. Lisäksi olemassa on erilaisia apuvälineitä, kuten esimerkiksi korjauskynä, jolla voi pyyhkiä lakkaa.

Korjauskynä on tussimainen kynä, jonka sisällä on kynsilakan poistoainetta.

Tyypillisesti siisti lopputulos kaatuu siihen, että vastalakattu kynsi osuu johonkin. Apua voi hakea pikakuivattajasta.

– Sitä sivellään kynnen pintaan nopeuttamaan kuivumista. Käytän itse sellaista, joka on pintakuiva jo 90 sekunnissa.

Ahtiaisen mukaan tällä hetkellä muodikkaat kynnet viilataan pisaran mallisiksi – mahdollisimman siroiksi ja naisellisiksi.

– Sellaisesta tylpästä kynnestä ollaan menossa poispäin.