1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lukijoiden kanssa syntynyttä

Siisti vessa on pitkää matkaa autoilevalle huoltoaseman ykköskriteeri

Siistit tilat, hyvä palvelu, edullinen hinta. Nämä ovat lukijoiden tyypilliset perusteet sille, millä huoltoasemalla he pysähtyvät. Moni miettii myös, tukeeko pysähdyksellään pientä yrittäjää vai suurta ketjua.

Lukijoiden kanssa syntynyttä
Kuutostie ennen Joutsenoa Lappeenrannan suuntaan.
Yle

Kysyimme Ylen lukijoilta, mitä he toivovat huoltoasemalta, jossa pysähtyvät. Toiveet vaihtelevat paljonkin.

Moni korostaa, että palvelulla on väliä.

– Palvelu ja asiantuntemus ratkaisevat huoltoaseman paremmuuden. On sellaisiakin, joissa ei ole edes ilmanpainemittareita muusta palvelusta puhumattakaan, nimimerkki XYZ kirjoittaa.

Myös hinta ratkaisee, jos on aikaa vertailla.

Osaan prosenttilaskun, joten on helppo katsoa kokonaishinta. Matkustaessa yhtenäinen palvelukonsepti nopeuttaa käyntiä.

Nimimerkki TM

– Polttoaineen kohdalla katson hintaa, ja silloin kelpaa kylmäasema. Tosin huoltoasema on valittava todellakin tietyn palvelun mukaan. Jos haluat vaihdattaa esimerkiksi vanhanaikaisen 4H-ajovalon, ei kannata mennä juuri millekään isolle asemalle, koska siellä ei varmasti tehdä mitään autoon kohdistuvia avustustoimenpiteitä, nimimerkki Virsut sanoo.

Tilojen siisteys ratkaisee

Nimimerkki TM:n mukaan pysähdyspaikan valintaan vaikuttavat kolme tekijää: hinta, sijainti ja tuttu palvelukonsepti.

– Osaan prosenttilaskun, joten on helppo katsoa kokonaishinta. Matkustaessa yhtenäinen palvelukonsepti nopeuttaa käyntiä. Tiedän, missä ja millainen wc, kahvi tai ruuan taso, miten mittarit toimivat, siisteys.

Siisteydellä on merkitystä myös muille autoilijoille.Autoilevanmielestä ei ole ratkaisevan tärkeää, kuka liiketoimintaa pyörittää.

Välillä tankkaan autoni ja itseni eri paikoista, koska nykyisillä polttoaineen hinnoilla tankkauspaikkaan kannattaa kiinnittää huomiota.

Nimimerkki Autoileva

– Pitkillä ajomatkoilla wc:ssä on pakko poiketa, ja siksi vessojen siisteys on erityisen tärkeää. Kahvion tai ravintolan pitää olla siisti ja puhdas, tarjottavan tuoretta, maukasta ja valikoiman riittävä. Välillä tankkaan autoni ja itseni eri paikoista, koska nykyisillä polttoaineen hinnoilla tankkauspaikkaan kannattaa kiinnittää huomiota.

Pienen lapsen isälle siisti lastenhoitohuone ja vessa ovat tärkeintä.

– Valitettavasti pienissä paikoissa kummankaan löytyminen ei ole itsestäänselvyys, kirjoittaa Mika.

Nettisivut ajantasalle

NimimerkkiKaffepuolestaan toivoo, että teiden varsilla toimivat yrittäjät satsaisivat nettisivuihinsa. On helppo poiketa, jos tietää jo etukäteen paikan tarjonnan.

Jos minulla on kiire johonkin, valitsen todennäköisesti lähimmän tai matkan varrella olevan huoltamon. Jos rahat on vähissä ja tilipäivään on vielä aikaa, valitsen todennäköisesti halvimman.

Nimimerkki Ei autoa onneksi

– Yksinkertaisesti ei vain tule mentyä paikkaan, missä ei tiedä, mitä saa ruoaksi. Panostakaa nettisivuihin. Mielelläni käytän pieniä yksityisiä ravintoloita ja huoltamoita. Huoltoasemilta puolestaan yleensä ostan pelkän bensan.

Nimimerkki Ei autoa onneksi heittäytyy hetkeksi autoilevien kanssaihmisten asemaan ja miettii, että huoltoaseman valintaan vaikuttaisivat eri tilanteissa eri tekijät.

– Valitsenko halvimman vai lähimmän huoltamon? Vai mietinkö bonuksia, S-ryhmän asiakasomistaja kun olen? Jos minulla on kiire johonkin, valitsen todennäköisesti lähimmän tai matkan varrella olevan huoltamon. Jos rahat on vähissä ja tilipäivään on vielä aikaa, valitsen todennäköisesti halvimman, hän pohtii.

– Sitten tuleekin mielenkiintoinen paikka, kun kaikki kriteerit menevät tasan, eli on kiire, rahat vähissä ja vieläpä seuraava bonusporras on lähellä... hän lisää.

Lue seuraavaksi