1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tanssiteatterit

Tanssiteatteri innostaa lapsen tanssiin mukaan

Lastenkulttuurikeskus Metkun järjestämillä lastenkulttuuriviikoilla löytyy lapsille ohjelmaa Etelä-Karjalan alueella. Savitaipaleella tanssiteatteri Raatikko innosti lapset tanssimaan.

Kuva: Yle

Päiväkoti-ikäisille suunnattu tanssisatupaja Tam Tam tanssin taikaa yhdisti rytmin, lorut ja tanssin mukaansatempaavaksi kokonaisuudeksi. Tam Tam jäniksen ja muiden metsän eläinten tahdittämä satu on tanssiteatteri Raatikon käsialaa.

Yksikään lapsi ei jäänyt metsän väen ilakoinnista ulkopuolelle, vaan kaikki liittyivät mukaan tanssiin. Esitykseen osallistuminen merkitsee lapselle esiintyjien mukaan paljon.

– Lapset ovat monesti kovin jännittyneitä ennen esitystä, mutta hyvin innokkaita, kun pääsevät itse esitykseen mukaan, kertoo tanssiteatteri Raatikon esiintyjä Riikka Niemistö.

Niemistön mukaan lapsen ennakkoluulot karisevat esityksen aikana nopeasti, vaikka ensin lapsi ei haluaisi osallistua tanssiin.

On mahtavaa huomata, että lähes kaikki lähtevät tekemiseen mukaan.

tanssitaiteilija Riikka Niemistö

– On mahtavaa huomata, että lähes kaikki lähtevät tekemiseen mukaan. He myös nauttivat siitä.

Tanssisatupajaan osallistuvan ei tarvitse harrastaa tanssia entuudestaan. Myös ujot lapset saadaan innostettua leikkiin mukaan.

– Tässä on tarttuvia loruja, joiden kautta lapsi houkutellaan mukaan. He saavat ensin katsoa esitystä, ja pääsevät pikkuhiljaa itse osallistumaan. Osallistuminen tapahtuu huomaamatta leikin kautta, esiintyjä Silja Kuoppala toteaa.

Lapset ja aikuiset nauttivat esitykseen osallistumisesta

Lapset nauttivat esityksestä, ja niin aikuisetkin.

lastentarhanopettaja Mari Laari

Tanssiteatteriesitykseen osallistunut lastentarhanopettaja Mari Laari piti Raatikon esitystä mukavana elämyksenä.

– Vierailijoita on aina mukava ottaa vastaan. Lapset nauttivat esityksestä, ja niin aikuisetkin, hän toteaa.

Lapsilta saatu palaute oli hyvin myönteistä. Eskarilaiset olivat innoissaan tanssissa mukana, ja etenkin vaaniva kettu villitsi lapset vauhdikkaaseen takaa-ajoon.

Kaikki Metkat -lastenkultuuriviikkojen tapahtumat näkyy Metkun internetsivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Jutun kirjoittaja on toimittajaharjoittelijana Yle Etelä-Karjalan toimituksessa.