Irak ilmoittaa vallanneensa Baijin kaupungin takaisin

Viranomaisten mukaan hallituksen joukot ovat myös onnistuneet murtamaan kaupungin lähellä sijaitsevan öljyjalostamon saarron.

Ulkomaat

Irakin hallituksen joukot ovat vallanneet strategisesti tärkeän Baijin kaupungin Pohjois-Irakissa takaisin, viranomaislähteet kertovat. Irakin joukot ja ääri-islamistinen Isis ovat käyneet kiivaita taisteluja kaupungin hallinnasta noin kahden viikon ajan. Isis valtasi kaupungin kuukausia sitten.

Viranomaisten mukaan hallituksen joukot ovat myös onnistuneet murtamaan kaupungin lähellä sijaitsevan öljyjalostamon saarron. Isis-taistelijat ovat piirittäneet jalostamoa useita kuukausia. Pieni ryhmittymä Irakin armeijan joukkoja on sinnitellyt piirityksessä jalostamon sisällä. Öljynjalostamo on Irakin suurin.

Baiji sijaitsee 250 kilometriä Bagdadin pohjoispuolella, Mosuliin johtavan valtatien varrella. Irakin toiseksi suurin kaupunki Mosul on yhä Isisin hallussa, mutta Baijin valtaamisen uskotaan heikentävän Isisiin asemia niin pohjoisessa Mosulissa kuin etelässä Tikritissäkin.

Lähteet: AFP, AP