1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joululahjat

Tuhannet lapset kaipaavat joululahjoja Turussa

Turun lastensuojelun piirissä on noin 3 000 lasta. Viime vuonna Aurajoen Nuorkauppakamarin järjestämä Joulupuu-keräys poiki reilut 2 000 lahjaa.

Kuva: Aurajoen Nuorkauppakamari

Aurajoen Nuorkauppakamari kerää jälleen joululahjoja Turun lastensuojelun piirissä oleville lapsille ja nuorille.

Neljännen kerran Turussa järjestettävä Joulupuu-keräys kaipaa lisää lahjoittajia, sillä lastensuojelun piirissä on noin 3 000 lasta ja viime vuonna keräys poiki reilut 2 000 lahjaa.

Keräykseen voi osallistua hakemalla pakettikortin Skanssista, Turun alueen Prismoista tai Mannerheimin Lastensuojeluliiton Perhetalo Heidekeniltä. Pakettikortista selviää lahjansaajan ikä ja sukupuoli.

Pääasia on se, että tuo jonkinlaisen paketin. Siitä on varmasti jollekin iloa.

Marjo Leino

Joulupuu 2014 -keräyksen projektipäällikkö Marjo Leino toteaa, että keräykseen annettavalla lahjalla on vain yksi vaatimus.

– Lahjan on oltava käyttämätön ja uusi. Rahaa emme voi ottaa vastaan, mutta lahjakortit kelpaavat. Sillä ei ole väliä, onko lahja ostettu kaupasta vai tehty itse.

– Pääasia on se, että tuo jonkinlaisen paketin. Siitä on varmasti jollekin iloa.

Jokaisen paketin sisältö käydään läpi

Keräykseen jätetyt lahjat viedään sosiaalitoimeen, jossa jokaisen paketin saaja mietitään tarkkaan.

– He jakavat lahjat tarkasti ja kirjoittavat jokaiseen pakettiin saajan nimen, Marjo Leino kertoo.

Leinon mukaan ajoittain on tullut vastaan tapauksia, joissa lahjakääreistä on paljastunut jotain muuta kuin lahjoittaja on viestissään väittänyt.

– Me käymme tiimimme kanssa kaikki lahjat läpi. Avaamme paketit varovasti ja tarkistamme, että sisältö on lupauksen mukainen.

Joulupuu 2014 -lahjakeräys päättyy 7.12. Aurajoen Nuorkauppakamari järjestää Turun keräyksen yhdessä Turun sosiaalitoimen ja yhteistyöyritysten kanssa.