Venäjä syyttää Etyjiä Ukrainan suosimisesta – "Heikentää luottamusta järjestön työhön"

Etyjin mukaan Itä-Ukrainan tulitauko on käytännössä romuttunut. Minskissä syyskuun alussa solmittua tulitaukoa on Etyjin ukrainalaisen edustajan mukaan rikottu yli  2 000 kertaa.

Ukraina

Venäjä syyttää Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjiä Ukrainan puolelle asettumisesta Itä-Ukrainan konfliktissa. Venäjä varoittaa, että Etyjin asenteet heikentävät luottamusta siihen.

– Olemme saaneet sellaisen vaikutelman, että Etyjin ponnistukset on suunnattu vain yhden konfliktin osapuolen auttamiseen ja tukemiseen, nimittäin Kiovan hallituksen, Venäjän ulkoministeriö kirjoittaa tiedotteessa.

– Operaation johtajien menettelytavat heikentävät luottamusta järjestön työhön.

Venäjän ulkoministeriön mielestä Etyj jättää raporteistaan pois tietoja Ukrainan joukkojen liikkeistä sekä Minskin rauhansopimuksen rikkomuksista, joita Kiovan hallitus ja uusfasistit tekevät, uutistoimisto Itar-Tass kertoo.

– Sen raporteissa kerrotaan järjestelmällisesti yksityiskohtaista tietoa Donetskin ja Luhanskin kansantasavaltojen sotilasyksiköiden liikkeistä, mutta jätetään huomioimatta Ukrainan joukkojen keskittyminen rajalle.

Etyjin mukaan Itä-Ukrainan tulitauko on käytännössä romuttunut. Minskissä syyskuun alussa solmittua tulitaukoa on Etyjin ukrainalaisen edustajan mukaan rikottu yli 2 000 kertaa. Kumpikin osapuoli syyttää toista tulitaukoloukkauksista.

Lähteet: AFP, Itar-Tass