Lappeenrannan linnoitus vilkastuu: "Voi kuule, puhelin on soinut ja sähköposti laulanut"

Kehruuhuoneesta ja linnoituksen kesäteatterista pyritään kehittämään uusia tapahtumamagneetteja linnoitukseen.

Kuva: Yle/kare Lehtonen

Lappeenrannan linnoituksen Kehruuhuoneen yrittäjä Sari Kaasinen odottaa innoissaan ensi kesää. Kaasisen tarkoituksena on kehittää viimeksi urheilusalina toimineesta jyhkeästä hirsirakennuksesta kulttuuri- ja tapahtumakeskus, joka tuo huomattavasti lisää kävijöitä ja tapahtumia linnoitukseen, Kaasinen sanoo.

– Tarkoituksenamme on luoda linnoitukseen ympärivuotista toimintaa. Kehruuhuone on tietysti siinä se kärki, koska  sinne tulee uudet hienot tilat., Kaasinen sanoo.

– Meidän unelmissa linnoituksesta on tulossa elävä kaupunkilaisten, ja muualta tulelvien matkailijoiden. oma olohuone etenkin kesäaikana, mutta myös talviaikana.

Uuteen kehruuhuoneeseen tulee isot 300 hengen juhlatilat, kahvila-ravintola ja 2 kabinettia. 

Ihmiset ovat äärettömän kiinnostuneita siitä, mitä se Kehruuhuone tulee olemaan.

Sari Kaasinen

Yhteistyötä kesäteatterin kanssa

Kaasisen mukaan kesällä tapahtumatarjonnan mahdollisuuksia lisää yhteistyö kesäteatterin kanssa.

– Kesäteatteri miljöönä ja ympäristönä lavoineen ja kahviloineen mahdollistaa tällaisen laajennuksen tähän, että ei tarvitse olla pelkästään Kehruuhuonen lavan ja salin varassa, Kasasinen sanoo.

Kaasinen alkaa pyörittämään myös kesäteatterin uutta kahvilaa, jonka nimeksi tulee Muonamakasiini.

Kulttuurintekijät kiinnostuneita

Kaasisen mukaan, kiinnostus uuteen paikkaan on ollut jo nyt kovaa, vaikka Kehruuhuone avautuu vasta ensi vappuna. Kaasisen mukaan sekä paikalliset että valtakunnalliset kulttuurintekijät ovat olleet kiinnostuneet yhteistyöstä.

– Voi kuule, puhelin on soinut ja sähköposti laulanut. Ihmiset ovat äärettömän kiinnostuneita siitä, mitä se Kehruuhuone tulee olemaan ja mitä siellä tapahtuu. Kaasinen sanoo.

Kehruuhuoneessa on tarkoitus järjestää hyvin erilaisia tapahtumia.

– Se tulee sisältämään hyvin laajasti kulttuurin koko kirjon, musiikin lisäksi teatterin, kirjallisuuden ja tanssin. Käytännössä kaikki kulttuurin muodot, Kaasinen sanoo.