Liikenteen valvonta väheni Kaakkois-Suomessa – entistä harvempi rattijuoppo käryää

Kiinni jääneiden rattijuoppojen määrä on vähentynyt tänä vuonna Kaakkois-Suomessa. Poliisi pitää syynä liikennevalvonnan vähentymistä.

Kotimaa
Poliisi valvoo liikennettä.
Toni Pitkänen / Yle

Rattijuoppojen määrä on vähentynyt tänä vuonna Kaakkois-Suomessa. Tähän mennessä poliisin haaviin on jäänyt rattijuoppoja 1140, mikä on sata vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Viime vuonna tammikuun alun ja marraskuun puolivälin välisenä aikana tavallisia rattijuoppoja jäi kiinni 704 ja törkeitä rattijuoppoja 536. Tänä vuonna vastaavat luvut olivat 633 ja 507. Huumekuskien osuus rattijuopoista on kasvanut jonkin verran.

Ylikomisario Jari Strengell Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen liikenneryhmästä epäilee, että rattijuoppojen määrä liikenteessä ei ole vähentynyt, vaikka kiinni jääneitä on vähemmän.

– Sellainen tuntuma minulla on, Strengell toteaa.

Strengell uskoo, että rattijuoppoja jäi kiinni vähemmän, koska liikennevalvontaa on saamaan aikaan vähennetty. Tammikuun ja syyskuun välisenä aikana liikennevalvontaan käytettiin Kaakkois-Suomessa tänä vuonna neljä henkilötyövuotta vähemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.