1. yle.fi
  2. Uutiset

Stubb Talvivaarasta: "Teemme kaikkemme sen eteen"

Talvivaaran kaivoksella vieraillut pääministeri Alexander Stubb (kok.) lupasi hallitukselta sataprosenttisen tuen Talvivaaralle. Kaivokselle etsitään edelleen jatkajaa.

politiikka
Pääministeri Aleksander Stubb vierailulla Talvivaarassa 14.11.2014.
Talvivaaran kaivoksella vieraillut pääministeri Alexander Stubb (kok.) lupasi hallitukselta sataprosenttisen tuen Talvivaaralle.

Neljä Suomen hallituksen ministeriä vieraili perjantaina Talvivaaran kaivoksella Sotkamossa tapaamassa muun muassa kaivoksen henkilöstön ja konkurssipesän edustajia. Pääministeri Alexander Stubb ilmaisi hallituksen tukevan Talvivaaraa "sataprosenttisesti".

– Tämä on suuri suomalainen hanke ja yksi suomalaisen kaivosteollisuuden merkkipaaluja. Teemme kaikkemme sen eteen, että tämä jatkuu, pääministeri Stubb sanoi.

Stubbin mukana kaivoksella olivat myös elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.), ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) ja työministeri Lauri Ihalainen (sd.).

Monta kysymystä on edelleen auki.

– Meillä on käytännössä kolme tavoitetta: ympäristö, työntekijät ja uusi omistaja. Jatkamme aktiivisesti toimintaa sen eteen, että löydämme Talvivaaralle jatkajan, Stubb vakuutti.

Lue seuraavaksi