Venäjä suunnittelee vaihtoehtoista Wikipediaa

Pietarissa toimivan kirjaston tiedotteen mukaan Wikipediassa ei ole tarpeeksi yksityiskohtaista ja luotettavaa tietoa Venäjästä.

Ulkomaat

Venäjä suunnittelee uutta Wikipedian tapaista verkkosivustoa, jonka on tarkoitus sisältää tietoa maan eri alueista, alueellisesta kehityksestä ja yhteiskunnasta. Asiasta kertoo Pietarissa toimiva presidentinkirjasto (siirryt toiseen palveluun), joka vastaa sivustosta yhdessä Venäjän kansalliskirjaston kanssa.

Kirjaston tiedotteen mukaan sivustosta tulee vaihtoehto Wikipedialle, joka ei analyysin mukaan sisällä riittävän yksityiskohtaista ja luotettavaa tietoa Venäjästä.

– Ennustettavissa on, että alueellisesta elektronisesta tietosanakirjasta tulee yksi suosituimmista venäläisistä internetsivustoista, tiedotteessa kirjoitetaan.

Venäjä on tänä vuonna ryhtynyt kontrolloimaan internetsivustoja aiempaa tiukemmalla kädellä. Helmikuusta lähtien viranomaiset ovat voineet estää verkkosivun toiminnan ilman oikeuden päätöstä.

Elokuusta alkaen yli 3 000 lukijaa keräävien blogien on pitänyt rekisteröityä joukkoviestimiä säätelevään virastoon ja seurata samoja sääntöjä, jotka pätevät suuriin mediataloihin.

Lähteet: Reuters