Boko Haram valtasi siepattujen tyttöjen kotikaupungin

Paikallisviranomaisten mukaan asemiehet hyökkäsivät Nigerian koillisosassa sijaitsevaan Chibokin kaupunkiin torstaina iltapäivällä. Puhelinyhteydet kaupunkiin vaikuttavat olevan poikki.

Ulkomaat

Islamistinen Boko Haram -järjestö on vallannut koillisessa Nigeriassa sijaitsevan Chibokin kaupungin, josta se keväällä sieppasi yli 200 koulutyttöä. Asiasta kertovat uutistoimistot AP ja AFP paikallisviranomaisten tietojen perusteella.

Asemiehet hyökkäsivät kaupunkiin torstaina neljän maissa iltapäivällä avopakettiautoilla ja moottoripyörillä ja ottivat sen nopeasti haltuunsa, Chibokin paikallishallituksen puheenjohtaja Bana Lawan kertoi AP:lle.

– Kukaan ei pysty kertomaan, mitä siellä tapahtuu tänään, koska kaikki koettavat vain paeta henkensä edestä, hän sanoi.

Bornon osavaltion senaattori Ali Ndume ja sieppaajille tyttärensä menettänyt pappi Enoch Mark kertoivat, että hyökkääjät tuhosivat puhelinmastot, joten viestintäyhteydet kaupunkiin ovat poikki.

Boko Haram sieppasi yli 200 koulutyttöä Chibokista huhtikuussa. Heti sieppauksen jälkeen monia pääsi pakoon, mutta 219 tytön olinpaikkaa ei edelleenkään tiedetä.

Nigerian presidentti Goodluck Jonathan on toistuvasti luvannut pelastaa tytöt, esimerkiksi tiistaina ilmoittaessaan, että hän hakee jatkokaudelle ensi vuoden presidentinvaaleissa. Jonathan lupasi kesällä myös huolehtia paremmin Chibokin turvallisuudesta.

Boko Haramin johtajana pidetty Abubakar Shekau sanoi marraskuun alussa julkaistulla videolla, että siepatut tytöt ovat kääntyneet islaminuskoon ja heidät on naitettu.