1. yle.fi
  2. Uutiset

Lehdet: Sauli Niinistö arvostelee rajusti viime hallitusten talouspolitiikkaa

Presidentti Sauli Niinistön haastattelu julkaistiin sanomalehti Keskisuomalaisessa, Savon Sanomissa, Etelä-Suomen Sanomissa ja Karjalaisessa.

talous
Sauli Niinistö.
Yle

Presidentti Sauli Niinistö arvostelee voimakkaasti viimeaikaista talouspolitiikkaa useassa eri lehdessä tänään lauantaina julkaistussa haastattelussa. Niinistön mukaan edelliset hallitukset ovat luoneet illuusion, että kipeät talouspäätökset olisi tehty, vaikka ne ovat todellisuudessa edelleen tekemättä.

Niinistö puhuu seitsemän vuoden virheestä viitaten vuoden 2007 jälkeen harjoitettuun talouspolitiikkaan.

– Tämä seitsemän vuoden virhe poiki myös uudenlaisen mielikuvapolitiikan. Sille on ollut ominaista se, että hallitus ainakin kolmeen, neljään kertaan myi tehneensä kaiken sen, joka on yhä edelleen tekemättä, Niinistö sanoo lehtien haastattelussa.

Niinistön mielestä Alexander Stubbin (kok.) hallitus lähti liikkeelle hyvin huonolla perinnöllä.

– Asiat olivat todellisuudessa huonossa jamassa, mutta mielikuvatasolla ne mukamas oli oikeastaan hoidettu ja uudelle hallitukselle jäisi vain pikku vaiva täytäntöönpanosta, Niinistö sanoo.

Kritiikkiä Niinistö antaa myös medialle valppauden puutteesta.

Presidentin haastattelun julkaisivat sanomalehti Keskisuomalainen (siirryt toiseen palveluun), Savon Sanomat (siirryt toiseen palveluun), Etelä-Suomen Sanomat (siirryt toiseen palveluun) ja Karjalainen (siirryt toiseen palveluun).

Tarkennettu 11.48: Niinistö tarkoitti edellisiä hallituksia, ei nykyistä hallitusta puhessaan illuusiosta talouspäätöksissä.

Lue seuraavaksi