1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Reuters: Isis vetäytyi Irakin suurimman öljynjalostamon luota

Isis on piirittänyt Baijissa sijaitsevaa jalostamoa kuukausia. Perjantaina Irakin joukot valtasivat Isisiltä takaisin Baijin kaupungin.

Ulkomaat
öljynjalostamo tulessa
Savu nousee Baijin öljynjalostamosta taistelujen jäljiltä heinäkuussa 2014.Epa / STR

Ääri-islamilaisen Isis-järjestön taistelijat ovat vetäytyneet Baijissa sijaitsevan Irakin suurimman öljynjalostamon ympäriltä, kertovat armeijan edustaja ja al-Hadath-televisio uutistoimisto Reutersin mukaan.

Perjantaina Irakin hallituksen joukot valtasivat takaisin Baijin kaupungin ja mursivat Isisin kuukausia jatkuneen saarron jalostamon ympäriltä.

Lauantaina Reutersin turvallisuuslähde kertoi, että kapinalliset ovat poistaneet alueelle levittämänsä tienvarsipommit ja paenneet. Al-Hadathin mukaan turvallisuusjoukot ovat menneet jalostamoalueelle.

Pieni Irakin armeijan joukko sinnitteli Isisin piirityksessä jalostamon sisällä kuukausien ajan.

Baiji on suurin kaupunki, jonka Irakin armeija on onnistunut valtaamaan takaisin Isisiltä sen jälkeen, kun jihadistit valtasivat kesäkuussa laajoja alueita.

Baiji sijaitsee 250 kilometriä Bagdadin pohjoispuolella, Mosuliin johtavan valtatien varrella. Irakin toiseksi suurin kaupunki Mosul on yhä Isisin hallussa, mutta Baijin valtaamisen uskotaan heikentävän Isisiin asemia niin pohjoisessa Mosulissa kuin etelässä Tikritissäkin.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi