Printtimedian pelastus? – Toimittajat jakavat lehtiä Kaliforniassa

Orange County Register -lehti tarjoaa työntekijöilleen 150 dollarin eli noin 120 euron arvoisia lahjakortteja, mikäli nämä jakavat 500–600 lehteä.

Ulkomaat

Yksi Kalifornian suurimmista sanomalehdistä pyytää toimittajiaan ja muita työntekijöitään auttamaan lehden sunnuntaijakelussa. Uutistoimisto Reuters on saanut käsiinsä asiaa koskevan muistion.

Orange County Register -lehti on hiljattain irtisanonut jakelusopimuksensa ja tarjoaa työntekijöilleen 150 dollarin eli noin 120 euron arvoisia lahjakortteja, jos nämä jakavat 500–600 lehteä.

– Koko yhtiötä – kaikkia osastoja, uutistoimitus mukaan lukien – on pyydetty auttamaan selvästi vaikeassa tilanteessa. Se on täysin vapaaehtoista, yksi lehden huipputoimittajista Rob Curley vahvisti Reutersille sähköpostitse.

– Tämä on poikkeuksellista, kyllä. On turhauttavaa, että edes olemme tällaisessa tilanteessa. Mutta tämä on väliaikaista. Pohjimmiltaan haluamme kaikki, että uskolliset lukijamme saavat lehtensä heti aamusta.

Lehden julkaisija Rich Mirman vakuuttaa, että lehden jakelu pystytään hoitamaan suurimmalle osasta lukijoista. Jakelu voi kuitekin olla katkonaista tai lehti saapua myöhässä joillekin alueille.

Orange County Registerillä ja Los Angeles Timesilla oli aiemmin yhteinen jakelusopimus Kaliforniassa. Los Angeles Timesin mukaan Freedom Communications -yhtiö on sille 2,5 miljoonaa dollaria eli noin kaksi miljoonaa euroa velkaa jakelukustannuksista.

Orange County Registerin emoyhtiö on Freedom Communications. Sen omistaa onnittelukorteilla omaisuutensa tehnyt Aaron Kushner. Hän osti yhtiön 2012 ja käytti miljoonia dollareita sanomalehden toimittajakunnan määrän kaksinkertaistamiseen.

Viime kuukausina kymmeniä toimittajia on kuitekin irtisanottu lehdestä, ja sen Los Angelesin painos lakkautettiin syyskuussa.

Lähteet: Reuters