Tulvien aiheuttamat maanvyörymät surmasivat Sveitsissä ja Italiassa

Molemmissa maissa ainakin kaksi ihmistä on kuollut, kun rankkasateiden aiheuttamat maanvyörymät hautasivat heidän talonsa.

Ulkomaat
nainen kahlaa vedessä kadulla
Nainen kahlaa pitkin tulvivaa katua Genovassa, Italiassa.Epa / Luca Zennaro

Italiassa ja Sveitsissä rankkasateiden aiheuttamat maanvyöryt ovat vaatineet kuolonuhreja.

Davesco-Soragnossa Sveitsin eteläisellä Ticinon alueella kaksi ihmistä on löytynyt kuolleena, kun maanvyöry vaurioitti kolmikerroksista asuinrakennusta. Neljä muuta on loukkaantunut. Yksi loukkaantuneista on italialainen.

Poliisi jatkaa etsintöjä sen varmistamiseksi, ettei raunioissa ole muita.

Italiassa kaksi ihmistä on kuollut, kun maanvyöry peitti talon, joka sijaitsee Maggiorejärven rannalla lähellä Sveitsin rajaa.

Italiassa on kuollut runsaan kuukauden sisällä 11 ihmistä säähän liittyvissä onnettomuuksissa. Lisäksi pelastustyöntekijät etsivät miestä, jonka auton tulvavesi pyyhkäisi tieltä lähellä Genovaa.

Ligurian alueella Italian Rivieralla on satanut marraskuun kahden ensimmäisen viikon aikana yhtä paljon kuin yleensä koko vuonna. Lauantaina Genovassa saatiin 139 millimetriä sadetta. Sunnuntaina sade hellitti ja viranomaiset ovat voineet alkaa siivota ja korjata tuhoja, joiden laskun uskotaan nousevan satoihin miljooniin euroihin.

Myös Etelä-Ranskaa ovat vaivanneet tulvat. Lauantaina kerrottiin, että ainakin kuusi ihmistä on kuollut rajuissa myrskyissä, suurin osa Gardin alueella.

Lähteet: AFP