1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomen suurlähettiläs: Suomalaisen yhdistyksen päätyminen terrorilistalle selvitetään

Suomen Arabiemiraattien suurlähettiläs Ilkka-Pekka Similä sanoo, että Islam-seurakunnan joutuminen listalle selvitetään välittömästi Arabiemiraattien viranomaisten kanssa. Similä uskoo asian selviävän alkuviikosta. Suurlähetystö selvittää, onko listalle päätymisessä kyse mahdollisesti käännösvirheestä.

Kotimaan uutiset
Suomen Islam-seurakunnan rakennus Helsingissä.
Suomen Islam-seurakunnan rakennus Helsingissä.Yle

Suomen Arabiemiraattien suurlähettiläs Ilkka-Pekka Similä ei osaa sanoa toistaiseksi, miksi suomalainen seurakunta on päätynyt terrorijärjestöjen listalle.

– Suurlähetystön tavoite on lähipäivien aikana selvittää maan viranomaisten kanssa, miksi kyseinen järjestö on päätynyt tälle listalle. Ja tietenkin pyrimme selvittämään myös sen, mitkä ovat seurausvaikutukset yhdistyksen tai seurakunnan jäsenistölle, Similä sanoo.

Suomalainen islamilainen yhdistys Suomen Islam-seurakunta on päätynyt yhdessä neljän muun pohjoismaisen muslimijärjestön kanssa Arabiemiraattien viralliselle terrorijärjestöjen listalle. Listasta kertoivat ensin norjalaisviestimet.

Similän mukaan norjalaiset viranomaiset kertovat norjalaisen järjestön päätyneen liki 90 järjestöä listaavaan luetteloon ilmeisesti käännösvirheen johdosta, kun järjestön nimi on käännetty arabian kielestä englannin kieleen. Arabiemiraattien uutistoimiston WAM:n julkaisemalla listalla suomalaisjärjestö on merkitty nimellä "The Finnish Islamic Association (Suomen-Islam-seurakunta)".

Suomen viranomaiset selvittävät, onko suomalaisyhdistyksen kohdalla myös kyse mahdollisesta käännösvirheestä.

Suurlähettilään mukaan kyseessä olisi ensimmäinen kerta kun suomalainen islam-järjestö tai seurakunta on joutunut terrorilistalle. Similä uskoo, että asia saataisiin selvitettyä Arabiemiraattien viranomaisten kanssa alkuviikon aikana.

Lue seuraavaksi