1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Suomen Islam-seurakunta: Täysi mysteeri, miksi olemme terrorilistalla

Suomen Islam-seurakunnan johtaja Atik Ali pitää yhdistyksen päätymistä Arabiemiraattien terroristilistalle väärinkäsityksenä.

Ulkomaat
Suomen Islam-seurakunnan rakennus Helsingissä.
Suomen Islam-seurakunnan rakennus Helsingissä.Yle

Arabiemiraattien terroristilistalle päätynyt Suomen Islam-seurakunta pitää tapausta vakavana. Seurakunnan johtaja Atik Ali arvioi, että kyseessä on jonkinlainen väärinkäsitys.

– Suhtaudumme asiaan erittäin vakavasti. On täysi mysteeri meillekin, miksi olemme listalle joutuneet ottaen huomioon, että meillä ei ole minkäänlaista yhteistyötä tai kanssakäymistä tämän kyseisen valtion kanssa, joka on tämän listan laatinut eikä ole koskaan ollutkaan, hän sanoo.

Seurakunta sai tiedon listalle päätymisestä Yle Uutisten kautta.

Ali painottaa, että tataarien seurakunnalla ei ole minkäänlaisia yhteyksiä terroristiseen toimintaan eikä yhteyksiä terrorijärjestöiksi listattuihin kansainvälisiin järjestöihin.

– Henkilökohtaisesti voin sanoa, että tunnen lähes jokaisen meidän lähes 600:sta jäsenestämme. Olisin varsin yllättynyt, jos tällaisia suhteita tai yhteyksiä olisi. En voi vastata kaikkien jäsentemme puolesta, mutta korostan että seurakunnallamme ei ole mitään yhteyksiä, Ali sanoo.

Suomen Arabiemiraattien-suurlähetystö selvittää Arabiemiraattien viranomaisten kanssa suomalaisyhdistyksen päätymistä terrorilistalle. Suurlähetystö uskoo, että asiaan saadaan selvyys alkuviikosta.

Lue seuraavaksi