Viron pääministeri vierailee Suomessa

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin mukaan ministerien olisi syytä esiintyä yhtenäisinä kaasuterminaalin suhteen.

politiikka
Viron pääministeri Taavi Roivas
Viron pääministeri Taavi Roivas tiedotustilaisuudessa Kesärannassa.Yle

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) tapaa Viron pääministerin Taavi Rõivasin Helsingissä maanantaina.

Valtioneuvoston mukaan tapaamisessa keskustellaan muun muassa Euroopan talouskasvusta, kuten vapaakauppasopimuksesta ja investointien edistämisestä.

Pääministerit keskustelevat lisäksi Ukrainan tilanteesta ja Venäjä-suhteista.

Euroopan parlamentin teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnan jäsen Miapetra Kumpula-Natri toivoo ministerien löytävän yhteisen sävelen alueen kaasuyhteistyön eteenpäin viemiseksi. Hänen mukaansa LNG-terminaali -hankkeen rahoitus riippuu paljolti Viron ja Suomen yhtenäisyydestä hankkeen suhteen.

– Hankkeille on haettava EU:lta maksimaalista tukea, siksi yhteisymmärrys on tärkeää saavuttaa nyt, Kumpula-Natri sanoo.

Viro on tyytynyt siihen, että Suomi saa suuremman kaasuterminaalin, ja Viro pienemmän. Terminaalit yhdistettäisiin kaasuputkella.

Suomi ehdottaa komissiolle, että hanketta rahoitettaisiin komission kaavailemasta 300 miljardin euron investointiohjelmasta.

Pääministerit järjestävät tiedotustilaisuuden maanantai-iltana. Tiistaina Stubb ja Rõivas osallistuvat teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushiin.