Hyppää sisältöön

Tutkija epäilee käännösvirhettä terroristilistalla – "Suomen tataarit hyvin epäpoliittisia"

Islamin tutkimukseen erikoistunut sosiaaliantropologi Marko Juntunen pitää omituisena, että Suomen Islam-seurakunnan nimi on päätynyt Arabiemiraattien terroristilistalle. Juntunen muistuttaa, että Suomen tataariyhteisö on pitkälle maallistunut ja hyvin epäkiinnostunut poliittisesta islamista.

Suomen islamilaista yhteisöä laajasti tunteva Tampereen yliopiston tutkija Marko Juntunen arvioi, että Suomen tataariseurakunta on päätynyt Arabiemiraattien terroristilistalle erehdyksen vuoksi.

– Tuntuu että tässä on pakko olla jokin virhe. Tataarit tunnetaan omana etnisenä saarekkeenaan ja hyvin epäpoliittisen islamin edustajina.

Juntunen pitää mahdollisena, että kyseessä on käännösvirhe. Arabiemiraattien liiton presidentin hyväksymä terroristilista on julkaistu alun perin arabiaksi, mutta liittovaltion uutistoimisto WAM on kääntynyt sen myös englanniksi.

Norjan suurlähetystö on selvittänyt, että sikäläisen muslimijärjestön päätyminen listalle johtui juuri virheellisestä käännöksestä. Suomen suurlähetystö selvittää paraikaa, mitä on tapahtunut. Lisätietoja saataneen jo huomenna maanantaina.