1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tuomioja: Ulkoministeriö aikoo huomauttaa Arabiemiraatteja käännösvirheestä

Suomen tataarien seurakunta ilmestyi yllättäen Arabiemiraattien julkistamalle terroristijärjestöjen listalle. Listalla on noin 90 järjestöä ja yhteisöä. Suomen Islam-seurakunta päätyi joukkoon ilmeisesti käännösvirheen takia.

Kotimaan uutiset
Ulkoministeri Erkki Tuomioja.
Ulkoministeri Erkki Tuomioja.Mikko Stig / Lehtikuva

Ulkoministeriö aikoo huomauttaa Arabiemiraatteja Suomen tataariseurakunnan päätymisestä terroristilistalle.

– Ministeriö tulee olemaan yhteydessä Arabiemiraatteihin ja huomauttamaan tästä. Lähdemme siitä, että se on virhe ja että nimi sieltä poistuu, sanoi ulkoministeri Erkki Tuomioja Yle Uutisille sunnuntai-iltana.

Tuomiojan mukaan Arabiemiraattien omalla listauksella ei ole kansainvälisesti sitovaa statusta, mutta esimerkiksi jos joku listattuihin järjestöihin yhteyksissä oleva ihminen matkustaa Arabiemiraatteihin, tälle voi koitua hankaluuksia.

Tuomiojan mukaan Suomen Islam-seurakunnan nimi joutui Arabiemiraattien viralliselle terroristijärjestöjen listalle todennäköisesti käännösvirheen takia.

– Mitä ilmeisemmin kyse on käännösvirheestä. Siinä tarkoitetaan jotain toista yhteisöä, en lähde spekuloimaan mitä, sanoo puhelimitse tavoitettu Tuomioja.

Suomessa ei ulkoministeriön käsityksen mukaan ole yhteisöä, joka olisi epäiltynä. Norjassa vastaavankaltainen tapaus paljastui aiemmin sunnuntaina käännösvirheeksi.

Arabiemiraattien virallisella listalla on kaikkiaan noin 90 nimeä. Joukossa on tunnettuja väkivaltaisia äärijärjestöjä ja verkostoja, kuten Al-Qaidan eri haaroja.

Lue seuraavaksi