Etelä-Konneveden kansallispuisto veti väkeä jo kesällä

Syyskuussa perustetun Etelä-Konneveden kansallispuiston alueella vieraili kesällä arviolta 20 000 ihmistä, kertoo Pohjois-Savon liitto. Kävijämäärä saattaa nousta ensi kesänä, kun alueen infraa parannetaan ja aluetta markkinoidaan.

luonto
Talvinen metsämaisema Etelä-Konneveden tulevan kansallispuiston alueella.
Toni Pitkänen / Yle

Pohjois-Savon liitto odottaa Etelä-Konneveden kansallispuistosta isoa piristysruisketta Rautalammin seudulle. Syyskuussa virallisesti perustetun kansallispuiston alueella kävi liiton tietojen mukaan jo viime kesän aikana arviolta 20 000 ihmistä.

– Mikä on se kävijämäärä ensi kesänä, kun metsähallitus saa toteutettua alueen infraa eteenpäin ja aluetta markkinoidaan, suunnittelujohtaja Paula Qvick pohtii.

Qvickin mukaan kansallispuiston tiimoilta alueelle on tullut jo kymmenkunta uutta yritystä viimeisen 1,5 vuoden aikana.

Rautalammin ja Konneveden alueella olevaan kansallispuistoon rakennetaan talven aikana reitistöä, viitoitusta ja taukopaikkoja. Myös veneilijöille tulee uusia rantautumispaikkoja.

Metsähallitus on aiemmin arvioinut, että uusi kansallispuisto vetää lähivuosina 10 000–20 000 kävijää vuosittain. Rautalammin kunta ja paikalliset yrittäjät ennakoivat, että 10 vuoden kuluttua kansallispuisto houkuttelee jopa 40 000 kävijää vuodessa.