1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kolumbia keskeytti rauhanneuvottelut sissiliikkeen kanssa

Farc-sissit sieppasivat kenraalin ja kaksi muuta henkilöä joella lähellä Quibdón kaupunkia Länsi-Kolumbiassa. Rauhanneuvotteluiden oli määrä jatkua maanantaina.

Ulkomaat
Juan Manuel Santos.
Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos (kesk.) on keskeyttänyt rauhanneuvottelut vasemmistolaisen FARC-sissijärjestön kanssa.EPA

Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos on keskeyttänyt rauhanneuvottelut vasemmistolaisen Farc-sissijärjestön kanssa sen jälkeen, kun sissit sieppasivat armeijan kenraalin ja kaksi muuta henkilöä lähellä Quibdón kaupunkia Länsi-Kolumbiassa. Presidentin mukaan neuvottelut jatkuvat vasta sitten, kun siepatut on vapautettu.

Titan-erikoisjoukkojen komentaja kenraali Rubén Darío Alzate siepattiin sunnuntaina

Ruben Daria Alzate.
Siepattu kenraali Ruben Daria Alzate.AFP

Chocon maakunnassa, kun hän oli palaamassa energiaprojektin työmaalta jokea pitkin, kertoo Kolumbian puolustusministeri Juan Carlos Pinzon. Kenraalin lisäksi sissit sieppasivat toisen upseerin ja asianajajan. Muut veneen kyydissä olleet sotilaat onnistuivat pakenemaan ja kertomaan sieppauksesta viranomaisille.

Kolumbian hallitus on käynyt rauhanneuvotteluja Farc-järjestön kanssa kahden vuoden ajan. Neuvottelujen oli määrä jatkua maanantaina Kuuban pääkaupungissa Havannassa.

Vuonna 1964 perustettu Farc-järjestö on Kolumbian suurin sissiliike. Sen riveissä on noin 8 000 taistelijaa.

Kolumbian sisällissota on kestänyt jo 50 vuotta.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi