Suvi Teräsniskalla tiivis keikkatahti ennen äitiyslomaa

Lappilaislähtöinen Suvi Teräsniska vaihtaa pian vuosia jatkuneen keikkaelämän vauva-arkeen. Edessä on tähänastisen musiikkiuran ensimmäinen pidempi tauko. Ennen joulua edessä on silti vielä tiukka konserttipuristus.

Suvi Teräsniska
Suvi Teräsniska Lapin Radion aamuvieraana
Perttu Ruokangas / Yle
Suvi Teräsniska Lapin Radion aamuvieraana
Suvi Teräsniskaa haastattelee Bikka Puoskari.

Suvi Teräsniska konsertoi sunnuntaina Rovaniemellä loppuunmyydylle salille, jonka ulkopuolella myös peruutuslippuja havittelevia riitti jonoksi asti.

– Kaikki kolme isovanhempaanikin olivat eilen paikalla konsertissa, mikä lämmitti mieltäni. He istua napottivat siinä kolmosrivillä suoraan nenäni edessä, Suvi kertoo.

Sukulaisia löytyy katsomosta melkein aina myös silloin, kun Suvi konsertoi juurillaan Kolarissa. Lapin keikoissa onkin artistille oma viehätyksensä.

Toisaalta Lapissa esiintyminen on haastavaa, sillä erityisesti tunturikeskuksissa iso osa yleisöstä on turisteja.

– Turistit lähtevät katsomaan melkeinpä esiintyjää kuin esiintyjää. Se luo esiintyjälle tilanteen, ettei yleisössä välttämättä ole sitä ydinfaniporukkaa, joka muualla Suomessa saattaa ajaa satoja kilometrejä keikan takia.

Mieli haikeana pitkälle tauolle

Loppuvuosi on lappilaislähtöiselle artistille kiireistä aikaa, kun tiukka konserttiputki jatkuu melkein jouluun saakka. Kiire tosin on kuuden vuoden aktiivikeikkailun jälkeen tuttu seuralainen.

Se voi olla itsellekin jopa aika iso shokki jäädä yhtäkkiä kotiin ja totutella arkielämään.

Suvi Teräsniska

Kiire on kuitenkin pian ohi – tai ainakin se muuttaa muotoaan, sillä edessä häämöttävät pitkä tauko ja äitiysloma.

– Kyllähän siitä haikea fiilis on. Se on urani ensimmäinen pidempi breikki.

Suvi tunnustautuu kotona olemisesta nauttivaksi kotihiireksi, mutta arvelee kotiin jäämisen silti tuntuvan aktiivikeikkailun jälkeen kummalliselta.

– Se voi olla itsellekin jopa aika iso shokki jäädä yhtäkkiä kotiin ja totutella arkielämään. Muutaman viikon jälkeen saattaa jo tuntua siltä, että eikö nyt oikeasti viikonloppuna lähdetä yhtään mihinkään.

Vielä ei ole kiireettömän kotielon aika.

– Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että vauva vain potkiskelee tuolla mahan perukoilla ja sitä ei osaa vielä välttämättä niin konkretisoida. Kaikki se vauva-arki tuntuu vielä usvaiselta tulevaisuudelta, Suvi Teräsniska toteaa.