Kokoomuksen Pauli Kiuru: "Sasi ja Marin haluavat halpaa näkyvyyttä"

Kansanedustaja ja Valkeakosken kaupunginvaltuutettu kommentoi Yle Tampereen Nettistudiossa myös mm. sote-sopua ja työn vastaanottovelvollisuuden kiristymistä.

Kansanedustaja Pauli Kiuru
Yle Tampereen Nettistudiossa vieraana kansanedustaja Pauli Kiuru (Kok.)

Kokoomuksen Kimmo Sasin ja demarien Sanna Marinin sanaharkassa on kyse vaalikampanjoinnista, sanoo kokoomuksen pirkanmaalainen kansanedustaja Pauli Kiuru.

– Molempien tavoitteena on pienentää omia kulujaan hankkimalla halpaa näkyvyyttä, Yle Tampereen Nettistudiossa maanantaina vieraillut Kiuru sanoo.

Kimmo Sasi syytti Marinia Twitterissä vihapuheesta sen jälkeen, kun tämä oli arvostellut kokoomuksen entisen europarlamentaarikon Eija-Riitta Korholan Helsingin Sanomissa julkaistua mielipidekirjoitusta.

Siinä Korhola valitteli, ettei hänellä ole varaa asettua ehdolle eduskuntavaaleissa. Korhola saa europarlamentista 8 500 euroa kuussa ns. siirtymäkorvausta.

Sasi myös kyseenalaisti Twitterissä Marinin sopivuuden Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Marin vastasi, ettei hänen kelpoisuutensa ole noussut esiin valtuutettujen tai ryhmien kanssa.

Somessa saa huomiota, perustelut luettava muualta

Sosiaalinen media voi olla tehokas kampanjointiase, mutta siinä on omat vaaransa, sanoo Pauli Kiuru.

– Pitkiä juttuja eivät ihmiset oikein jaksa somessa lukea, mutta parin lauseen tiukka ja raflaava mielipide luetaan kyllä.

– On olemassa vaara, että tämä suuntaus pinnallistaa ja tyhmentää keskustelua, mutta sille ei voi mitään, Kiuru pohtii.

Nettistudiossa keskuteltiin myös tuoreesta sote-sovusta.

– Olisihan se ollut noloa, jos näin pitkän väännön jälkeen ei olisi syntynyt minkäänlaista pakettia. Mutta toisaalta huonoakaan ei pidä hyväksyä, Kiuru pohtii.

– Sellainenkin ratkaisu olisi siis ollut mahdollinen, että olisi todettu, ettei valmistelulla saatu aikaan nykykäytäntöä parempaa ratkaisua. Mutta kyllä tässä ollaan nyt menossa parempaan suuntaan. Hallinnon monikerroksisuus ja kuntayhtymien määrä kyllä mietityttävät.