SDP ja kokoomus vakuuttavat: Erimielisyys säästöistä ei jää rasittamaan Porissa

Demarit ja kokoomus ovat pyrkineet viime vuosina löytämään budjettikäsittelyssä yhtenäisen linjan. Tänä vuonna puolueet ajautuivat säästöpäätöksissä eri leiriin.

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
Porin kaupunginvaltuusto aloitti budjettikokouksen 17.11.2014 klo 14.00
Antti Laakso / Yle

Porin valtuuston kahden suuren ryhmän, kokoomuksen ja sosiaalidemokraattien, ajautuminen säästöpäätöksissä eri leireihin on herättänyt kysymyksen siitä, jatkuuko erilinjaisuus jatkossa.

Valtuustoryhmiensä puheenjohtajat Juha Vasama (kok.) ja Esa J. Wahlman (sd.) vakuuttavat, että perusturvan ja koulujen miljoonasäästöistä syntynyt erimielisyys ei jää vaivaamaan.

– Tätä ei pidä dramatisoida. Tämä oli yksi asia monien joukossa, Vasama sanoo.

– Kyllähän näitä aina tulee matkan varrella ja eteenpäin mennään, Wahlman vakuuttaa.

Odotan vasemmistoliiton ja SDP:n reunaehtoja: mistä voidaan säästää?

Juha Vasama (kok.)

Erimielisyyttä valtuustosalissa

Kokoomuksen riveistä hämmästeltiin valtuustosalissa sitä, miksi SDP oli alkuun säästöjen etsimisen takana mutta irtaantui myöhemmin rivistä.

– Politiikassa käy niin, että kun tutkitaan asioita perusteellisesti, mielipiteitä voidaan muuttaa, Wahlman sanoo.

Wahlman syytti kuitenkin osaa neuvottelukumppaneistaan valtuustosalissa ylimielisyydestä. Kokoomus puolestaan vaati, että jos valtuustosalin vasemmalla laidalla jatkossa vastustetaan esitettyjä säästöjä, tilalle pitäisi tuoda omia säästöesityksiä.

Politiikassa käy niin, että kun tutkitaan asioita perusteellisesti, mielipiteitä voidaan muuttaa.

Esa J. Wahlman (sd.)

Vasaman mielestä esimerkiksi puheet opetuksen laadun heikkenemisestä säästöjen takia ovat retoriikkaa. Hänestä väite ei pidä paikkaansa.

Uudet säästöt vuoden päästä?

Vasama muistuttaa, että ensi vuonna Porissa joudutaan uusiin säästöihin.

– Ruljanssi alkaa uudestaan puolen vuoden päästä. Odotan vasemmistoliiton ja SDP:n reunaehtoja: mistä voidaan säästää? Vasama vaatii SDP:ltä.

Wahlmanin mukaan on vielä ennenaikaista puhua siitä, mistä SDP:n mielestä voidaan säästää. Hän sanoo, että ensin pitää selvittää, miten sote-uudistus vaikuttaa Porin tilanteeseen.