Porin demareilla pulma: Kukaan ei halua Wahlmanin raskasta taakkaa

Esa J. Wahlman (sd.) sanoo haluavansa luopua kunnallisjärjestön puheenjohtajan tehtävästä. Seuraajaehdokkaita ei kuitenkaan näy, ei kuulu.

Paikallis-poliittiset järjestöt
SDP:n Porin valtuustoryhmän puheenjohtaja Esa J. Wahlman
Esa J. Wahlman (sd.)Jari Pelkonen / Yle

Vuodesta 2000 sosiaalidemokraattien vaikutusvaltaista kunnallisjärjestöä johtanut Esa J. Wahlman on hankalassa paikassa.

Wahlman haluaisi luopua kunnallisjärjestön johtamisesta, ja jo viime valintansa yhteydessä hän puhui siitä, että kausi jää viimeiseksi. Ensi viikolla valitaan taas kunnallisjärjestön puheenjohtaja, mutta verestä voimaa ei ole ilmoittautunut Wahlmanin tilalle.

– Jätän tehtävän, jos tilalleni löytyy halukas. Ei ole vielä löytynyt. Joudun nähtävästi jatkamaan, Wahlman sanoo.

Aivan ilmoittautumismenettelyllä demarit eivät tehtävää kuitenkaan luovuta. Uudelta puheenjohtajalta edellytettäisiin kaupunginvaltuuston ja mieluusti myös kaupunginhallituksen jäsenyyttä.

Jätän tehtävän, jos tilalleni löytyy halukas. Ei ole vielä löytynyt.

SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja Esa J. Wahlman

"Tää on viimeinen kausi"

SDP:n kunnallisjärjestö on puolueen osastojen yhteistyöelin, joka tekee puolueen päätöksenteossa merkittävimmät linjaukset valtuustoryhmän ohella. Puheenjohtajan tehtävä on palkaton luottamustoimi, mutta kokouksia ja tehtäviä on Esa J. Wahlmanin mukaan riittämiin.

– Jos nyt joudun jatkamaan, se on kyllä ehdottomasti viimeinen kausi.

Porin demarit ry:n eli entisten SD-Killan ja Karhukaupungin demarien aktiivit yrittivät kammeta Wahlmanin paikaltaan neljä vuotta sitten ex-kansanedustaja Mikko Elon johdolla, mutta tuolloin Wahlman säilytti asemansa.

Ennen Wahlmania kunnallisjärjestöä johti pitkän linjan demarivaikuttaja Timo Koivisto.