1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Eduskuntatalolle odotetaan massiivista mielenosoitusta Malmin lentoaseman puolesta

Mielenilmaukseen on ilmoittautunut Facebookissa yli 500 henkilöä. Ohjelmanumeroksi kaavailtu laskuvarjohyppy on jouduttu sään vuoksi perumaan.

Finavia vetäytyy Malmin lentoasemalta vuoden 2016 lopussa. Kuva: Sampo Kiviniemi

Malmin lentoaseman puolesta osoitetaan iltapäivällä mieltä Eduskuntatalolla. Mielenilmaus alkaa klo 13.

Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Tom Packalénin ohjelmanumeroksi kaavailtu tandem-laskuvarjohyppy on jouduttu perumaan sään vuoksi. Packalén kuuluu Malmin lentoaseman puolustajiin.

Tempausta tehostetaan kuitenkin paikalle tuodulla siivettömällä pienkoneella.

- Mielenilmauksen teemana on "Siivetönnä en voi lentää, vanki olen maan". Malmin lentoasema on merkittävä koulutuskeskus. Jos se tuhotaan, vaikutukset säteilevät koko Suomeen. Lentotaito häviää, sanoo Suomen Ilmailuliiton toiminnanjohtaja Timo Latikka.

70 000 allekirjoittanut vetoomuksen aseman säilyttämiseksi

Tempauksen järjestää Malmin lentoaseman ystävät ry.

- Valtio ehdottaa Malmin lentoaseman ilmailutoiminnan lakkautusta väärin tiedoin. Perusteluna ehdotuksessa on rakennusmaan tarve, vaikka Helsingin kaupungilla on jo tällä hetkellä kaavoitettua, asuntokäyttöön tarkoitettua maata 140 000 ihmiselle. Tämä vastaa yli 25 vuoden asuntotarvetta, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Timo Hyvönen.

Tapahtuman yhteydessä eduskuntaryhmien edustajille luovutetaan adressi aseman säilyttämisen puolesta. Adressin on allekirjoittanut lähes 70 000 ihmistä.