1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pertti Salovaarasta Hyvän mielen lähettiläs

Raahessa syntynyt radiojuontaja ja ex-kansanedustaja Pertti Salovaara on nimetty Hyvän mielen lähettilääksi. Mielenterveyden keskusliitto antaa nimityksen mielenterveyden hyväksi tehdystä työstä.

Kotimaan uutiset
Pertti Salovaara
Pertti SalovaaraYLE

– Mielen sairastaja ei ole koskaan yksin vaikeuksiensa kanssa, muistuttaa palkittu Pertti Salovaara Mielenterveyden keskusliiton julkaisemassa tiedotteessa.

– Samanlaisten ongelmien kanssa painivia löytyy maastamme pilvin pimein. Siksi ongelmista on hyvä puhua ja näin keventää taakkaa.

Pohjois-Pohjanmaalla Raahessa syntynyt Pertti Salovaara on työskennellyt myös Ylen toimittajana muun muassa Oulu Radiossa ja Radiomafiassa.

MTKL:n Hyvän mielen lähettilään tunnustus annetaan kiitoksena hyvän mielen levittämisestä ja aktiivisuudesta ottaa esille mielenterveyskysymyksiä. Samalla toivotaan, että tunnustus kannustaa viemään henkisen hyvinvoinnin viestiä eteenpäin jatkossakin.

Mielenterveyden keskusliitto on nimennyt Hyvän mielen lähettilään vuodesta 2004 alkaen. Aikaisempia lähettiläitä ovat muun muassa koomikko Ismo Leikola, risteilyisäntä Petri Lehtinen, taikuri Jarmo Luttinen, Isä Mitro, stand up -koomikko Krisse Salminen, toimittaja Lauri Karhuvaara, laulaja-näyttelijä Samuli Edelmann sekä laulaja Anita Hirvonen.

Lue seuraavaksi