Koululaiset saivat virtuaalisen työharjoittelupaikan

Oululaisia koululaisia on mukana ryhmässä, joka suorittaa työelämään tutustumisjaksoaan verkossa. Ilmatieteen laitoksen kanssa yhteistyössä tehtävän TET-harjoittelun tarkoituksena on monipuolistaa työelämään tutustumista.

Kotimaa
Nuori nainen selailee tablettitietokonetta sohvalla.
Sari Vähäsarja / Yle

Yläkoulun TET-jakson voi suorittaa nyt myös virtuaalisesti. Virtuaalisessa tiedeTETissä nuoret tutustuvat tutkimusalan työmahdollisuuksiin kodista tai koulusta käsin tiedealan ammattilaisten ohjauksessa. He työskentelevät osana nuorten tutkijaryhmää, joka tapaa päivittäin internetiin rakennetussa ympäristössä.

Tällä viikolla nuorten tutkijatiimi selvittää, millaisia toimia omalla kotipaikkakunnalla on tehty ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja siihen sopeutumiseksi.

– Odotan innolla alkavaa TET-viikkoa ja vähän kyllä jännittääkin, myöntää Pohjankartanon koulussa 9. luokalla oleva Julius Välimaa.

Monipuolisempaan harjoitteluun

Virtuaalista tiedeTETiä on pilotoitu syyskuun lopusta ja kokeilu jatkuu marraskuun loppuun. Pilotti toteutetaan yhteistyössä yliopistojen, tutkimusorganisaatioiden ja yritysten kanssa.

Virtuaalinen tiedeTET on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, jossa on mukana 15 yläkoulua.

– Virtuaalisen tiedeTETin tarkoituksena on monipuolistaa työelämään tutustumisen mahdollisuuksia koko maassa, selventää uudenlaista TET-jaksoa koordinoiva virtuaalicoach Sara Peltola Taloudellinen tiedotustoimisto TATista.