1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Jo toinen suomalainen tablettitietokone tulossa markkinoille – Myös Jolla julkisti uuden laitteen

Matkapuhelinyhtiö Jolla on julkistanut uuden tablettitietokoneen. Laite käyttää päivitettyä versiota yhtiön Sailfish-käyttöjärjestelmästä. Rahoitusta laitteen valmistamiseen yhtiö etsii joukkorahoituksen avulla.

Jolla-tabletti. Kuva: Lehtikuva

Jo toisena päivänä peräkkäin Slush-tapahtumassa esiteltiin uusi suomalaisen yrityksen markkinoille tuoma mobiililaite. Yhden matkapuhelimen markkinoille aiemmin tuonut Jolla julkaisi nyt tabletin, joka tullee myyntiin ensi vuonna.

Tablettitietokone toimii päivitetyllä versiolla yhtiön suunnittelemasta Sailfish-käyttöjärjestelmästä. Laite on kooltaan 7,9 tuumaa, ja siinä on 32 gigatavua tallennustilaa. Laitteessa toimivat myös Android-käyttöjärjestelmälle suunnitellut ohjelmat.

Jolla etsii laitteen valmistamiseen rahoitusta joukkorahoituksen avulla. Yhtiö on on julkistanut kampanjan, jonka avulla se pyrkii keräämään rahaa yli 300 000 euroa. Yhtiön tavoitteena on saada laite markkinoille ensi keväänä.

Jollan ensimmäinen puhelin tuli myyntiin viime vuoden lopulla. Puhelimen käyttöjärjestelmänä on Nokian hylkäämään Meego-käyttöjärjestelmään perustuva Sailfish.

Jollan puhelin on myynnissä 31 maassa, ja yhtiöllä on toimistot Helsingissä, Tampereella ja Hongkongissa.

Eilen Nokia palasi kuluttajatuotemarkkinoille julkaisemalla Slushissa myös tablettitietokoneen.