Yritykset tyrmistyivät tullin päätöksestä

Mustolan toimipisteen lakkauttaminen hankaloittaa huolinta- ja kuljetusyritysten toimintaa ja lisää yritysten kustannuksia.

Mustola, Lappeenranta
MustolanTulli
YLE

Lappeenrannassa toimivat logistiikka-alan yritykset ovat tyrmistyneet tullin päätöksestä sulkea Mustolan toimipiste. Tulli on ilmoittanut siirtävänsä asiakaspalvelun vuoden vaihteessa Mustolasta Nuijamaan raja-asemalle. Yrityksille tulli kertoi päätöksestään viime perjantaina.

– Asiakkaiden kuuleminen jälkikäteen oli yhtä tyhjän kanssa, sanoo ILP-Group Ltd Oy:n aluejohtaja Jan Löfman. Välivarastointipalveluja tarjoava ILP-Group on toiminut Lappeenrannassa vuodesta 2007.

Mustolan toimipisteen sulkeminen hankaloittaa tullipalveluja tarvitsevien yritysten toimintaa ja nostaa niiden kustannuksia. Lisäkuluja kertyy työtunneista ja polttoainekuluista, kun muun muassa lastia koskevia lupia varten joudutaan ajamaan edestakaisin Nuijamaalle.

Monet huolinta- ja kuljetusyritykset ovat sijoittuneet Mustolaan nimenomaan tullin palvelujen takia.

– Asiakaspalvelupiste vaikutti ilman muuta siihen, että aikoinaan tulimme Mustolaan, kertoo Löfman.

Mustolan toimipisteen sulkeminen kummastuttaa häntä myös siksi, ettei toimipisteen sulkemisesta synny säästöjä. Tulli on ilmoittanut, ettei yhtään henkilötyövuotta vähene.

Vetoomus tekeillä

Mustolan toimipisteen lakkauttamisesta on tyrmistynyt myös Lappeenrannan kaupunki.

– Mitättömillä säästöillä heikennetään yritysten kilpailukykyä, sanoo kehitysjohtaja Markku Heinonen. Hän valmistelee parhaillaan ministeri Päivi Räsäselle ja tullin pääjohtajalle lähetettävää vetoomusta Mustolan toimipisteen säilyttämisen puolesta. Vetoomus lähetetään yritysten, kaupungin ja Etelä-Karjalan kauppakamarin nimissä.