Lahjoitettu ruokakassi tuo vähävaraiselle joulun iloa

Jalasjärvellä seurakuntalaiset voivat lahjoittaa tänä vuonna ruokakassin sitä tarvitsevalle lähimmäiselle. Joulukassin sisälöstä on laadittu ohjeellinen kauppalista, joka jättää ostajalle myös valinnanvaraa. Kassien jako tapahtuu diakoniatyön kautta.

Kotimaa
ruokakassi
Joulukassista pitäisi löytyä erilaisia kuivaruoka-aineita. Valmiit kassit jaetaan seurakunnan diakoniantoimistosta.Anne Rahjola / Yle

Jalasjärven seurakunnassa halutaan tänä vuonna antaa mahdollisuus auttamiseen. Seurakuntalaiset voivat ostaa ruokakasseja, jotka jaetaan tarvitseville diakoniatyön kautta.

– Emme saaneet seurakuntaan jaettavaksi EU-ruokaa. Ihmisillä on nälkä, ja ruoka maksaa aika paljon, perustelee diakoni Virpi Skytte keräystä.

– Vetoamme niihin ihmisiin, joilla on työtä ja toimeentulo turvattu antamaan omastaan niille, jotka ovat kenties työttömänä tai sairastuneet tai muusta syystä elävät tosi pienillä varoilla.

Keräys järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Lahjoitusten lisäksi myös seurakunta hankkii ruokakasseja omilla varoillaan.

– Täysin ei meilläkään vedota hyväntahtoisiin ihmisiin. Mutta seurakuntienkin rahat ovat rajallisia, Skytte kertoo.

Seurakunta jakaa joulukassin hankkimista varten listoja, joiden perusteella hankinnat voi tehdä. Kassiin kerätään muun muassa kahvia tai teetä, makaroneja tai perunamuusijauhetta sekä riisiä tai puurohiutaleita. Listoja on nähtävillä myös paikallisissa elintarvikeliikkeissä.

Tarkkoja tuotemerkkejä listoissa ei ole, vaan kassin hankkijalle jätetään harkinnan mahdollisuus. Kassin hinnaksi tulee valinnoista riippuen noin 30 euroa.

– Se joka pussin haluaa ostaa, hankkii sinne sentasoisia tavaroita, mitä itsekin käyttää.

Valmiin joulukassin voi toimittaa kirkkoherranvirastoon, diakoniatoimistoon tai seurakunnan tilaisuuksiin. Pusseja otetaan vastaan joulukuun 15. päivään saakka.