1. yle.fi
  2. Uutiset

Rehn patistaa Stubbia lypsylle maitotukikiistassa

Europarlamentaarikko ja entinen talouskomissaari Olli Rehnin (kesk.) mielestä Suomen hallituksen olisi toimittava nykyistä aktiivisemmin EU-tukien saamiseksi suomalaisille maidontuottajille.

politiikka

Rehnin mielestä hallituksen ja erityisesti pääministeri Alexander Stubbin olisi käytettävä arvovaltaansa EU:n Venäjä-pakotteiden tiputtamien maitotulojen korvaamiseksi Suomelle.

EU:n maatalouskomissaari Phil Hogan kertoi maanantaina, että Viron, Latvian ja Liettuan maidontuottajat saavat yhteensä 28 miljoonan euron apupaketin korvauksena maidon viennin loppumisesta Venäjälle. Suomelle ei toistaiseksi makseta vastaavaa tukea.

- Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) pitäisi nyt panna kaikki eurooppalainen vaikutusvaltansa peliin oikeudenmukaisen ratkaisun puolesta samalla tavalla kuin pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) teki työtä suomalaisen maatalouden oikeutettujen etujen ajamiseksi, sanoo Rehn.

Maa- ja metsätalousministeri Pettero Orpo on puolustellut Suomen jäämistä tukien ulkopuolelle sillä, että osuusmeijerit ovat ottaneet kannettavakseen Venäjän vastapakotteiden kustannuksia, minkä vuoksi maidontuottajien tulot eivät ole laskeneet EU-tukien edellyttämää määrää.

Lue seuraavaksi