Ainakin kolme on kuollut rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa Albaniassa

Hallituksen mukaan armeija on valmiustilassa, mikäli sitä tarvitaan auttamaan poliisia ja pelastuslaitosta.

Ulkomaat

Ainakin kolme ihmistä on kuollut rajuissa tulvissa Pohjois-Albaniassa viime yönä, paikallinen media kertoo. Lezhen ja Lacin alueilla Tiranasta koilliseen satoi jopa 130 millimetriä vettä parissa tunnissa tiistai-iltana.

63-vuotias mies ja hänen 23-vuotias tyttärensä olivat ajamassa autoa vuoristotiellä, kun tulvavesi huuhtoi heidät autoineen mukaansa. Ruumiit löytyivät aikaisin keskiviikkoaamuna noin kaksi kilometriä onnettomuuspaikalta sijaitsevasta kanavasta.

23-vuotias mies oli ajamassa moottoripyörällä sillan yli, kun silta romahti. Kummatkin onnettomuudet tapahtuivat noin 45 kilometriä pääkaupungista Tiranasta koilliseen.

Rankkasateet ovat aiheuttaneet tulvia myös Tiranassa. Pääkadut, kaupat ja monet talot tulvivat. Hallituksen mukaan armeija on valmiustilassa, mikäli sitä tarvitaan auttamaan poliisia ja pelastuslaitosta.

Tulvat koettelivat viikonloppuna Pohjois-Italiaa ja Etelä-Sveitsiä. Ainakin neljä ihmistä kuoli tulvissa ja maanvyöryissä. Kuluva loppusyksy on ollut alueella poikkeuksellisen sateinen.

Lähteet: AFP, AP, Yle Uutiset