1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Jolla haluaa Nokian kanssa yhteistyöhön

Uuden tablettilaitteensa Slush-tapahtumassa esitellyt Jolla hakee suuria laitevalmistajia yhteistyökumppaneiksi. Suomalaisten yhtiöiden pitää tehdä yhteistyötä, sanoo Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio.

talous

Uuden tablettilaitteen keskiviikkona Slush-tapahtumassa esitellyt käyttöjärjestelmäyhtiö Jolla kertoo hakevansa suuria laitevalmistajia uusiksi kumppaneikseen. Se tavoittelee partneriksi myös Nokiaa.

– Jos Nokia siihen suostuu, niin ilman muuta. Totta kai suomalaisten yhtiöiden pitää tehdä yhteistyötä, Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio sanoi Yle Uutisille Slushissa.

– Olemme käyttöjärjestelmätoimija, emme laitevalmistaja. Tavoitteemme ei ole pyrkiä isoksi tablettivalmistajaksi. Meillä ei ole lihaksia, joilla pystyisimme menemään maailmalle omalla laitteella ja isolla volyymilla. Olemme valmiita lisensoimaan tätä käyttöjärjestelmää kenelle tahansa, Saarnio jatkoi.

Nokia vuorostaan esitteli uuden N1-tablettinsa Slushissa eilen.

Saarnio pitää todennäköisenä, että uudet kumppanit löytyvät aasialaisten toimijoiden joukosta. Hän ei suostu vielä paljastamaan tarkemmin meneillä olevista rahoitus- ja kumppanuusneuvotteluista.

*Tabletteja valmiina prototyyppikappaleita *

Jollan keskiviikkona julkistama uusi tablettitietokone käyttää päivitettyä versiota yhtiön Sailfish-käyttöjärjestelmästä. Tabletteja on toistaiseksi valmiina muutamia prototyyppikappaleita.

Jolla uskoo käyttöjärjestelmänsä helpottavan käyttäjäkokemusta. Sailfishin erikoisuus on Saarnion mukaan usean sovelluksen käyttö samanaikaisesti. Käyttäjä pystyy pitämään näytöllä useita sovelluksia auki yhtä aikaa ja siirtymään niissä vaivatta edestakaisin.

-Kaikissa muissa tableteissa auki olevat sovellukset ovat piilossa. Se johtaa myös hankalaan akunkestokysymykseen ja akku kuluu sujahtaen, Saarnio kuvaa.

Yhtiön kehitystyö jatkuu joukkorahoitusmallilla. Jolla toivoo saavansa joukkorahoituskampanjalla mukaan käyttäjiä, jotka varaavat oman tablettinsa ja osallistuvat laitteen kehitykseen ja käyttäjäkokemuksen tutkimiseen. Valmiin tabletin on tarkoitus tulla markkinoille ensi kevään aikana.

Jollan ensimmäinen älypuhelin tuli myyntiin viime vuonna.

– Looginen jatko käyttöjärjestelmäyhtiölle on laajentaa uuteen käyttökokemukseen, joka on tabletti, sanoi Saarnio.

Lue seuraavaksi